K&K Ministries

Korábbi bejegyzésekben Jézus istensége miatt szóba kerültek Jehova Tanúi. Velük kapcsolatban ajánlanám egy ex-tanú, nevezetesen Kevin R. Quick honlapját angolul, és két könyvét, mely magyarul is elérhető. Számomra mindkettő elég fontos volt akkoriban, amikor ‘elkülönültem’ a ‘szervezettől’. Jó szívvel ajánlom mindkettőt azoknak, akik hitvédelmi szempontból érdeklődnek az Őrtorony Társulat iránt.

Az Őrtorony-zarándoklat Quick életrajzi írása. Ebben elmeséli, hogy hogyan lett Jehova Tanúja, bemutatja, milyen az élet a ‘szervezeten’ belül, ill. azt is, hogyan jött el közülük. Azért hasznos a könyvet elolvasni, mert belőle jól megismerhető a Tanúk gondolkodása, valamint az is, hogy mi mindenen mennek keresztül azok, akik eljönnek tőlük. Mindezt elég röviden sikerült összefoglalnia, ezért kellemes olvasmány lehet azoknak is, akik a túl vastag könyveket nem szeretik. A könyv érdekessége még, hogy a magyar fordítást szintén egy ex-tanú készítette, a néhai Bana Zoli. Az ő honlapján további érdekességek is vannak a tanúkról.

A másik könyv pedig az Érveljünk Jehova Tanúinak, amely egy szentírási tanulmány a Társulat teológiájáról. 28 témát ölel fel, amelyek sarkalatos pontok a Tanúk bibliaértelmezésében (pl. háromság-tan, üdvösség módja, halál utáni dolgok stb.). Nem tartalmaz hosszas magyarázatokat, csak egyszerűen megfogalmazott kérdéseket, melyekre a választ az utánuk — különböző bibliafordításokból — idézett írásszövegekből lehet meglátni. Hasznos lehet azoknak, akik rövid idő alatt szeretnének megalapozott válaszokat adni a Zűrtorony nézeteire. A magyar változatot jómagam készítettem néhány éve, az angol eredeti a szerző honlapjáról letölthető.

Reklámok

6 hozzászólás

Kategória: apológia, könyvajánló

6 responses to “K&K Ministries

  1. Bár az én szabadulásom az Őrtorony szervezetből 1994-ben volt,ekkor még messze nem volt sem számítógépem,se NET-elérésem-így Barna Zoli Honlapját,-és Kevin R. Quick írásait már a megtérésem után több mint egy évtizeddel ismerhettem meg- így is élmény volt,és most is élmény olvasni ezeket az írásokat! Szeretném,ha nem felejtenénk el Barna Zoli emlékét,szolgálatát! http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/8747.kivalasztott Köszönöm,hogy írsz Jehova tanúiról,nagyon szeretném,ha őszinte,kérdezni-gondolkodni merő sorstársaink is csatlakoznának Blogod olvasói közé! Az ÚR Jézus áldása legyen,és maradjon Életeden,Szeretteiden,és Blogodon!

  2. Ritka jó,frappáns tanulmány! Köszönöm,Infa,hogy közzétetted magyar nyelven! A Freeweb-en sima szöveges formátumban is megtalálható—>> http://www.freeweb.hu/kevinquick/eloszo.htm <<—

  3. infaustus

    A Gassmann könyvet senkinek nem ajánlom. Szerintem egy hasznavehetetlen, olvasóidegen szemét. Az adott kiadó általam egyébként sem sokra tartott könyveinek legalja.

  4. ribizlibogyó

    Ismered a Hit fogságában c. filmet? http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=94864 én nem, de kíváncsi lennék, mi a vége.

  5. Igen, láttam. A filmajánló kategóriában van is egy bejegyzés róla “To verdener” címmel. Vannak benne hiteles dolgok is, alapvetően egész jól bemutatja egy átlag tanú életét, és esetleg harcait.