hálaadás – 2009

Hétvégén volt az éves hálaadási vacsora a miskolci lakásotthonban, amit a GoodSports International alapítvánnyal szervezünk. A program az eddigi évekhez hasonló volt, gyerekműsor, koncert, majd pedig a hálaadási vacsora. A program része volt, hogy a hálaadás fájára minden gyerek akasztott egy levelet, melyre felírták, hogy miért hálásak. Az egyik levélen ez állt:

“Hálás vagyok az életért. Mert nagyon sok jó történt velem és nagyon sok örömet okozott nekem. Köszönöm Istenem! Mert ha te nem lennél és nem vigyáznál ránk, mi sem léteznénk. Köszönök mindent.”

Jó volt olvasni az ilyen leveleket, mert azt láttam belőlük, hogy nem hiábavaló a hetenként ott tartott bibliaóra. Mégiscsak megértették az üzenetünket. Nemrégiben egy szerdai bibliaórán volt egy új srác, aki nem régen került be a lakásotthonba. Ő elmondta, hogy szerinte az ember a halála után újjászületik egy másik életben. Erre az egyik régebbi srác elkezdett érvelni ez ellen a Bibliából. Végül pedig a beszélgetésük egy személyes bizonyságtétellé csapott át, amiben beszámolt sikereiről és kudarcairól a keresztény életében.

Jól jönnek az ilyen visszajelzések. Bátorítóak, hogy a látszólagos sikertelenségek ellenére is járjunk hozzájuk továbbra is. Másrészt viszont a hálaadási ünnepség mindig különleges. Immár 12. éve rendeztük meg, és a gyerekek és a nevelők számára egyaránt az év egyik legszebb része.

Reklámok

2 hozzászólás

Kategória: goodsports

2 responses to “hálaadás – 2009

  1. norbs

    Jó, hogy vagytok nekik :)

  2. De az is jó, hogy ők vannak nekünk. :]