lakásotthonos szükségletek

Néhány napja volt egy megbeszélésünk, ahol a Good Sports Alapítvány miskolci önkéntesei vettünk részt. Miskolcon elsősorban egy diósgyőri lakásotthonban szolgálunk, ahol a gyerekeknek sportprogramokat, táborokat, egy napos kirándulásokat, hosszú hétvégéket szervezünk, ill. bibliaórákat tartunk és próbáljuk mentorolni, tanítani, korrepetálni őket. Mindennek természetesen az a célja, hogy Jézust képviseljük a nevelők és a gyerekek felé, azzal összhangban, amit Jakab apostol mondott: “Ellenben az Atya-Isten azt az istentiszteletet tekinti tisztának és tökéletesnek, ha gondoskodunk az árvákról és özvegyekről, és tisztán tartjuk magunkat a világ gonosz hatásától” (Jak 1:27, EF).

Jó látni, ahogy a gyerekek megszerettek bennünket, megbíznak bennünk és elfogadnak minket. Nem egyszerű olyan gyerekek bizalmát visszanyerni, akik elveszítették azt a felnőttekben. Azt viszont rossz látni, hogy a fenntartónak nincs egy forintja sem az elhasználódott felszerelések pótlására.

Többfelé próbálkozunk az adománygyűjtéssel, gondoltam itt is megpróbálom. Szívesen fogadunk jó állapotban lévő kinőtt ruhákat (3-18 éves korig), játékokat, plédeket, vagy akár pénzbeli adományt is. A legnagyobb szükség egy ipari mosógépre lenne a 3-as számú lakásotthon számára (összesen 4 van, plusz a kihelyezett férőhelyek). Ebben a lakásotthonban beteg gyerekek laknak: testi és értelmi fogyatékossággal élők. Létszükségletük egy mosógép, mert jelenleg nem megfelelően megoldott a mosás.

Ha bárki bármivel tudja támogatni a Good Sports-ot, és rajtunk keresztül a miskolc-diósgyőri lakásotthont, azt hálásan fogadják a gyerekek. Hálásak lennénk az imádságért is, és szívesen látunk bárkit, aki szeretne belepillantani a munkánkba és a gyerekek életébe. Ha a távolság gondot okoz, de vannak felesleges dolgaid, támogasd ezekkel az egyik közeledben lévő lakásotthont vagy gyermekotthont. Ott is szükség lesz rá…

Reklámok

7 hozzászólás

Kategória: goodsports

7 responses to “lakásotthonos szükségletek

 1. infaustus

  A képeken:

  1.: Ábel, a 12 tagú Kapitány család legifjabb tagja. A lakásotthonban 9 testvérével él, ill. a 11. legkisebb Kapitány gyerek csecsemőotthonban van.

  2.: A diósgyőri várnál tett séta a gyerekek egy részével, és segítőkkel. Az önkéntesek közül nem is egy a lakásotthonban nevelkedett, és a GoodSports szolgálata nyomán tért meg.

  3.: Niki, akit örökbefogadott az alapítvány vezetője. Már jobban beszél angolul, mint én. :] A két másik srác pedig a lakásotthonban élő legnagyobb és legkisebb Kapitány: Kristóf és Ábel.

  4.: Az éves hálaadó műsoron a kicsik programja. Minden fehér inges srác és a két szőke hajú lány Kapitány gyerek. Feketében pedig Erzsike, egy értelmileg sérült lány, akiben nagyon nagyon sok szeretet van.

  “…kifogynék a szóból, ha mindenkiről írni akarnék…”

 2. norbs

  Csöppök :)

  Igazi munkások vagytok az aratásban!

 3. URunk adjon erőt,empátiát,és kitartást Neked,Infa-és Munkatársaidnak!

 4. Ildi

  A legnagyobb munkát végzitek! Esetleg számlaszám?

 5. infaustus

  GoodSports Alapítvány
  18996036 – 1 – 09

  1%-ot is fel lehet ajánlani akár .. :]

 6. infaustus

  Ja bocs, ez adószám volt. Számlaszámot nagy hirtelen sajnos nem tudok.

 7. :D:D Te, te telefonos ügyintézők gyöngye . Hát miket művelhetsz.. :D.:D:D Ez jó volt..:D