húsvét

Bár már aktualitását veszti lassan, de íme a húsvét igaz történetének evangéliumi beszámolója:

“1 És az asszonyok pedig korán reggel kimenének a sírbolthoz a hétnek első napján, és láták, hogy a sír üres vala. 2 És ímé, a Húsvéti Nyúl előugrott vala egy teli kosár színes tojással, 3 és ezt mondotta az asszonyoknak: ‘Ímé, ő nincsen itt, mert feltámadott!’ 4 Akkor az asszonyok visszatérének a sírbolttól, és elbeszélék mindezeket a dolgokat a tizenegynek és az összes többi tanítványnak. 5 De nem valának sokan, mert az atyafiak elmenének friss forrásvízzel meglocsolni a hajadon leányokat, a férjes asszonyokat és az özvegyeket egyetemben. 6 Így történe, hogy a Mesternek feltámadása nagy nagy titok marada, és így van ez mind a mai napig” (2Máté 28:1-6).

Reklámok

11 hozzászólás

Kategória: gondolatok, parafrázis

11 responses to “húsvét

 1. HÁT EZ BAROMSÁG!! Ezt honnan szedted? Ez nagyon megbotránkoztató!!! NYULAK NEM IS BESZÉLNEK!

 2. infaustus

  Ott van a forrás az idézet végén, az Extraúj Hagyományőrző Javított Autentikus (EJHA) fordítás szerint. A nyulak pedig igenis beszélnek, ld. Space Jam.

 3. És nem hozott valami ajándékot a nyuszi, mint Jézuska teszi? :)

 4. Kukuccs

  Ez ugye a szektás ízű pogányünnnincsbenneabibliábanagonoszkatolikusoktaláltákkihogybecsapjákazembereket című lemez akart lenni? :(
  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=98727974&t=9084516

 5. Kukuccs,

  Olvastál a szövegben egyetlen utalást is a katolikusokra? Nem egyházról beszéltem, hanem arról, hogy az emberek fejében a húsvét már nem is a feltámadásról szól, hanem minden másról. Hogy ezért ki vagy mi a felelős, azt mindenki döntse el maga.

 6. A nyúlon túl? Nem! A nyúl az!!

 7. Kukuccs

  Nem muszáj megemlíteni név szerint… :-) Amúgy klikk:
  http://www.freeweb.hu/katolikus-honlap/0904/laun.htm

 8. norbs

  Egy előadásban hallottam egy katolikus atyától (http://www.palferi.hu/Kezd%C5%91lap), hogy a kommunikáció az úgy működik köztünk, hogy én mondok vagy írok vagy teszek valamit, de másik nem azt hallja, látja, olvassa, hanem a személyiségében átértékelődik, és egyes dolgok hozzátevődnek-elvesznek belőle.
  Hm…

 9. norbs

  Tudtátok, hogy amúgy a NYÚÚÚL a legerőssebb állat? :D

 10. Kukuccs

  Áh, ez fájt, pedig már vártam, és azt hittem, hogy valami poén lesz.

 11. Kicsiláng

  Jaja, a nyúlon túl…de hogy még szorosabban kapcsolódjon a bibliai verzióhoz: vérnyúl! :)