The strangers

Néha beleolvasok keresztény fórumokba, és többnyire elszörnyülködök a mentalitásukon, hozzáállásukon, lelkületükön. Aki látta a The strangers c. filmet, az talán érteni fogja az alábbi képet. A film olyan gyilkosokról szól, akik maszkba öltözve pokollá teszik az áldozatuk életét, mielőtt megölnék. A kérdésre, hogy miért, csak ennyit válaszolnak: “Azért, mert itthon voltatok!”. Úgy vélem, ettől komolyabb indokra sok kereszténynek nincs szüksége ahhoz, hogy ítélkezzen a másik felett, vagy egyenesen pokollá tegye az életét. Bár vége lenne már az egyháztörténet (és a jelenkor) azon szakaszának, amikor bárány báránynak farkasa.

Reklámok

4 hozzászólás

Kategória: képmutatás

4 responses to “The strangers

 1. Evi

  hogy tudsz ilyen filmeket megnezni?

 2. infaustus

  Jókat lehet rajta nevetni, ha társaságban nézi az ember. :]

 3. Talán Tapolyai Emőkétől halottam a mondatot:

  Katonák a hadtéren fedezik egymást, és egy az életét kockáztatva kimegy a sebesült társáért. Mi keresztények belerúgunk azokba akik már amúgy is sebet kaptak.

 4. endike

  Szinte az egész Ószövetség arról szól, hogy a zsidók egymással háborúznak. Meggyőződésem szerint a zsidó nép az egyház előképe (is). Tanulnunk kéne a történtekből…
  Pl. a sok keresztény is olyan vezetőre vágyik, aki jól megmond neki mindent hogy hogy csináljon. Holott ilyen vezetők csak a hitben gyermek korú hívőknek kéne hogy legyenek. Na persze sokan felnőni se akarnak. A zsidók is királyt akartak… Szerintem ez egyértelmű párhuzam.