Örömünket lelni Istenben

“Istent dicsőítjük, amikor imádjuk őt. Ez az első számú feladatunk Isten felé. Az imádat egyszerűen azt jelenti, hogy örömünket leljük Istenben, ahogy C. S. Lewis is megfogalmazta: ‘Amikor azt parancsolja, hogy dicsőítsük, Isten arra hív, hogy leljük örömünket benne.’ Azt szeretné, ha a szeretet, a hála és az öröm indítana bennünket az ő imádására, nem pedig a kötelesség. John Pper jegyezte meg: ‘Isten akkor dicsőül meg bennünk leginkább, amikor a legelégedettebbek vagyunk vele.’

Az imádat jóval több dicséretnél, éneklésnél vagy imádkozásnál. Inkább egyfajta életmód: örömünket leljük Istenben, szeretjük őt, és odaszánjuk neki magunkat, hogy használjon fel a céljaira. Amikor dicsőségére szeretnénk élni, akkor voltaképpen bármit teszünk, az egyfajta imádat lehet.”

(Rick Warren: Céltudatos élet, KIA, Bp. 2008. p. 51.)

Reklámok

2 hozzászólás

Kategória: idézetek

2 responses to “Örömünket lelni Istenben

  1. Olyan mint az emberekkel való kapcsolat. És akkor itt jön a DE. Mi van, ha valakit az istenképe akadályoz meg abban, hogy örömét lelje Istenben?!

  2. infaustus

    Akkor érdemes átgondolni, hogy mennyire tartható az az istenkép, ill. nem kell-e rajta változtatni, hogy jobban összhangban legyen a valósággal.