Elragadtatás: 2011. május 21.

Lassan érdemes készülődni, mert ha Harold Campingnek igaza van, akkor 2011-ben eljön a világvége. Azonban átnézve a végidőre vonatkozó számításait, történelmileg valószínűleg egy nagyon fontos eseménynek lehetünk majd a szemtanúi kb. egy héten belül, amely nem sokaknak adatik meg — egy hamis prófécia megbukásának. Kíváncsi vagyok arra is, hogyan kezeli majd a helyzetet, ha nem történik meg, amit várt.

Számításai alapján arra a következtetésre jutott, hogy az ítéletnap 2011. május 21-én kezdetét veszi, ekkor kezdődik meg az elragadtatás, ill. a világvége pedig 2011. október 21-én lesz esedékes. A teljes számítása ezen a linken elérhető, de ha a későbbiekben valamiért törlésre kerülne az oldal, a pdf formátumú traktátusuk változatlan formában elérhető lesz egy saját tárhelyemen. További ismertető pedig az Apológia honlapján található.

Az elképzelése alapjául saját dátumai szolgálnak, melyeket felállított: Kr.e. 11,013-ban történt a teremtés, Kr.e. 4990-ben az özönvíz, Kr.e. 7-ben született, Kr.u. 33-ban pedig meghalt Jézus, 33-1988-ig tart az egyház korszaka, és kezdetét veszi a nagy nyomorúság, ami 23 évig tart, végül pedig 2011-ben az elragadtatás/ítélet (május 21-én), ill. a világvége (október 21-én) van betervezve.

Számításai közben az egyik hiba, amit vétett, az ún. “nap-év elv” alkalmazása. Eszerint bizonyos esetekben Istennél egy nap ezer évet jelent a próféciák magyarázatában. Valóban van erre példa a Bibliában, de ott mindig egyértelműen megköveteli ezt a szövegkörnyezet (Num 13:34, Ez 4:4-6). Más esetekben azonban a tényleges tartalom megerőszakolását jelenti, ha ugyanezt a sémát próbáljuk alkalmazni. Ő pedig pontosan ezt tette. A Gen 7:4-ben elhangzó “hét nap” esetében ezer éveket számolt, hogy megkapja a vég dátumát. Elővette a 2Pt 3:6-8-at is, ahol az apostol megemlíti, hogy Istennél egy nap, annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő, mint egy nap.

Érdemes a teljes anyagot elolvasni, és figyelni, mi történik majd, ha nem teljesül be, amit mondott. Voltak már hamis jóslatai neki is, ez okozta a korábbi felekezetével való szakítását is. Úgy tűnik, hogy a világvége megjövendölői sem más mozgalmak, sem a saját hibáikból nem tanulnak. Egyszerűen csak el kellene fogadni azt, amit a Biblia Jézus visszajövetelének kiszámíthatóságával kapcsolatban mond. Egy másik dátummal (2027) kapcsolatos bejegyzés végén már ezt tisztáztuk is: “Jézus visszajövetelének dátuma nem meghatározható (Mt 24:36, Mk 13:32-33, ApCsel 1:6-7). Ő nem azt mondta, hogy nem árulja el a dátumot, hanem azt, hogy nem tudja. Ha ő nem tudta, pedig jobban ismerte a próféciákat, mint mi, nagy valószínűséggel mi sem tudjuk majd kiszámolni. A számolgatás helyett helyesebb lenne komolyan venni Jézus figyelmeztetését: ‘Vigyázzatok, legyetek ébren, mert nem tudjátok, mikor jön el az az idő!’ (Mk 13:33, MBT)”.

78 hozzászólás

Kategória: apológia

78 responses to “Elragadtatás: 2011. május 21.

 1. Megmondom neked őszintén, engem már annyira fárasztanak ezek, hogy még arra sem vagyok hajlandó, hogy átgondoljam a számítgatásaikat.

 2. Megadatott

  A magyarázat engem is érdekel majd. :)

  Egyébként nekem úgy tűnik tényleg elhiszik. Hihetetlen nagy kampányba kezdtek: aktivisták (hívek) járják az utcákat, óriásplakátok stb. Még a CNN is írt róluk.

  http://edition.cnn.com/2011/LIVING/03/06/judgment.day.caravan/index.html

 3. Ez oké, el kell jönnie egyszer a világvégének, a végső nagy dolgoknak meg satöbbi.

  De ki az a Harold Camping????? X-D

 4. Na. Akkor bekészítem a popcornt meg a kólát.
  Izgalmas lesz nézni a vörös fejeket! Remélem közvetítik :D

 5. Megadatott

  Szerintem nem is lesz magyarázat. A legegyszerűbb, ha felszívódik. Ezzel igazolja, hogy megtörtént az elragadtatás. Mindenki más pedig itt marad. :)

  Kicsoda Harold? Hát egy Amerikai fundi. :)

 6. Csodálkozok, hogy van olyan “bátor és bölcs” ember, aki dátumozni mer… De azon még jobban csodálkozok, hogy vannak akik ezt beveszik.De akiken leginkább elképedek azok azok, akik a tévedés hatására se gondolkoznak el.. Sőt minden számítgatás alap egyenlete a nap év elv , ami mindig tévedéssel végződött..:D

  Viszont ebből az irományból és számítgatásokból egy dolgot mindenképpen leszűrhetünk: Az Úr nem 2011 X.21.-én fog eljönni. :D:DD

 7. Egyébként hol mondja Jézus hogy nem tudja ezt az időpontot? Én úgy emlékszem azt mondja hogy a napot nem tudja. Az évet, hónapot lehet hogy tudta. :)

 8. infaustus

  Valóban azt mondja, hogy sem a napot, sem az órát nem tudja. De szerintem ez ‘szavakba való kapaszkodás’ (téged idézlek :). Nem hiszem, hogy akkor tudta volna az évet és a hónapot. Teljesen mást akart ott kommunikálni, mikor az apokaliptikus beszédét elmondta.

 9. Infa, nem láttad a szmájlit endi kommentje végén? :-)

 10. infaustus

  De, de gondoltam biztos, ami biztos. :P

 11. Hát csak félig volt smile, ugyanis Jézus pont arról beszél, hogy melyek lesznek a jelei ennek az időnek, és hogy legyünk bölcsek, akik meg tudják állapítani hogy mikor jön el ez az idő.
  Ezért érdekes hogy azt mondja hogy napot meg órát nem tud.

 12. infaustus

  Az is érdekes, hogy miket említ Jézus konkrét előjelként, és miket úgy, mint ami “szokásos történelmi rutin” (The Mesdsage), de még nem a vég kezdete. Ezek alapján szerintem még az évet is problematikus lenne megállapítani.

 13. Igen,egy újabb amcsi turbó-fundi…. folytatja a dátumos jövendöléseket. Ha megérem a dátumot,és az “bejön”: Éltem itt a Földön 41 évet,és EGY napot. Ha nem jön be,akkor előkapják a jól bevált “beteljesedett_csak_szellemileg_láthatatlanul!!!!!” című elcsépelt vallásos sláger! A tragédia az,hogy azt is sokan elhiszik majd.

 14. Tényleg, össze kéne gyűjteni hogy ki mennyivel jelezte előre az ilyesmiket.
  Azért ez a fickó bátor hogy pár hétre előre jelez. :) Ennyi idő alatt nem nagyon lehet elvakult hívőket toborozni. :) Gondolom mások azért jelzik előre több évre hogy legyen idő toborozni. :)

 15. Csodálkoztok a számolgatáson, de hát ezt nyomatja az amerikai evangelikál vonal egyik eléggé hangos szekciója. Left Behind, Omega Code – nem ismerős?
  A jenkiknek mindig kell valami amin lehet csámcsogni.
  Panem et circenses. A baj csak az, hogy a cirkusz rendezője és a pék is elhiszi.

 16. endi: az előző blogomban volt egy kis összefoglalás egy éttermi menü mintájára, újraéleszthetem egy bejegyzésben. ;)

 17. Crestfallen

  én próbáltam jóindulattal megközelíteni a dolgot … és még az is eszembe jutott hogy így akarnak evangélizálni, de kétlem hogy ez lenne a mozgatórugó. Majd esetleg akik erre ‘megtérnek’ majd egy jó nagyon csalódnak az egész kereszténységbe és lehet sose találnak rá igazán …
  ezért szerintem ez ilyen szempontból nagy felelőség, nem csoda hogy nem lett ránk bízva!

 18. infaustus

  Többnyire tényleg meg vannak győződve a maguk igazáról. Minden egyes új dátumot felállító személy azt gondolja, hogy eddig hibáztak _mások_, de ő most megtalálta az _igazi_ kulcsot az értelmezéshez. Az még érdekes kérdés lenne, hogy mit gondol erről egy nem keresztény, motiválja-e egyáltalán egy kicsit is, hogy lehet, hogy világvége hamarosan… A nagy általánosságot nézve kétlem.

 19. Bárcsak igazuk lenne! Bár erősen meglepődnék, talán egy kicsit fel is háborodnék, de mégis inkább baromira örülnék. Marana tha, mert már nincs sok maradásom…

 20. infaustus

  Hmm… örülök, hogy ezt írtad, balati. :] Szívem szerint én is mennék már. De hallottam már olyan keresztény véleményeket, akik még élvezni akarják ezt az életet. Úgy gondolom, ők valamit nagyon félreérthettek Istennel kapcsolatban, ha helyette inkább ezt a romhalmazt választják maguk körül. :(

 21. Megadatott

  Itt egy tag, aki annyira hisz ebben hogy az egész nyugdíj-megtakarítását (140.000 dollárt!!!) költötte plakátokra stb.

  http://www.opposingviews.com/i/nyc-man-spends-retirement-savings-on-may-21-2011-rapture-ads

 22. Toronyőr

  Ne legyetek már ilyen buták. Ez valóban be fog következni, méghozzá pontosan ekkor.http://gloria.tv/?media=149165 Ezért inkább készülődnötök kellene különböző módokon. Pl nálam lehet egyedi tervezésű, méretű, színű mennybemeneteli ruhát rendelni, kiegészítőkkel. Nagyon modern és divatos glóriák potom áron. Ajándékba pedig mennybemeneteli topánkák, angyalszárnyacskákkal,természetesen ez is gazdag választékban.Az ár csupán 144000 dollár. Elsőre soknak tűnhet, de mégis csak a mennybe készülünk vagy nem? Egyébként is a befolyó összeget jótékonysági célokra fordítom, épülőben van ugyanis az új szabadkőműves templom a barátaim számára. ( C.T. Russel )

 23. Toronyőr: ez a videó meg wtf?

 24. Mindenesetre akkor be se nyújtom az adóbevallásom a nagy büdös semmiről. Ha másnap vége a történetnek, akkor minek izguljak holmi bürokratikus hülyeségeken?
  :D

 25. Ja és a diákhitelemet se fizetem vissza. csak kidobott pénz lenne. :D

 26. Toronyőr

  “Itt egy tag, aki annyira hisz ebben hogy az egész nyugdíj-megtakarítását (140.000 dollárt!!!) költötte plakátokra stb”. Na igen. Erre szoktam volt mondani, hogy saját nyála nincs úgy kell szájba köpni. Bocs a vulgaritásért, de bosszant az emberi hülyeség. Ennyire képtelenek az emberek a gondolkodásra? Szánalmas. Különben is a világvége 2014-ben lesz. Számolj csak vissza innen 2520 évet, na és mi volt akkor? Teljesen mindegy, de adj hozzá 2520-at, így 2014-hez jutunk, tehát akkor van a világvége. Most már hódolhattok, nagy próféta jött közétek. Sajnos a Russel-félék továbbra is jól megélnek az emberi hiszékenységből. Elfogyott a Rotschild támogatás, a búza business sem jött be, de 14-et még mindig megeszi a pornép. Száz éve szédítik ezzel a jónépet, de működik. Próféciát teljesítenek vele: Íme a “kó”más juhok nagy sokasága.

 27. Mindenesetre sokan nem lesznek elragadtatva, ha nem lesznek elragadtatva.

 28. Ez nagyon telitalálat! Szerintem már most készítik a panel-magyarázatokat…-hogy: “csak próbára tett minket az Úr”,-és: “Nem volt elég hitünk az elragadtatáshoz” -esetleg: “Szellemileg kell érteni,láthatatlan beteljesedés”!

 29. Vagy csak szimplán eltűnik a figura. Mert ő el lett ragadva. Más nem.
  Aztán majd előkerül valami offshore-paradicsom szigetről, ahol szürcsölgeti a koktélokat. :D

 30. De most nézem, hogy még a Palesztin térséget is teletacepaóztatta. Meg jutott belőle jó adag Ammanba, Bejrútba, Bagdadba, Dubajba, sőt Egyiptom több részére is.
  Aztán csodálkoznak a jenkik, hogy nem látják szívesen a jenki turbóprotestáns misszionáriusokat. E.

 31. Meg Indonéziába és Malajziába is.

 32. Az ördög tudja,hogy kell hiteltelenné tenni a kereszténységet az amúgy is kemény muszlim kultúrákban.

 33. Azért tőlünk keletebbre is vannak turbófanatikusok…-vagy fanatikák: http://oroszvilag.hu/?t1=szines_hirek_sport&hid=1983

 34. Toronyőr

  “Vagy csak szimplán eltűnik a figura. Mert ő el lett ragadva.” Lehet hogy ezután új árnyalattal gazdagodik az “elmentem Camping – ezni” kifejezés ? Vagy ha a gyerek mondja ezt, gyanakodni kezdünk hogy világvégeváró szektához csatlakozott.

 35. Ma van!! Juhééé, elkezdődött!!

  -_- szánalmas hülyék komolyan mondom akik ilyenben hisznek, de hát a szar is étel!!!

  a légynek.

 36. Na, ha valaki eltűnt má’, akkor szóljon! :]
  Facebookon például csak 1 kontakt van fenn, ez ijesztő. :D

 37. Na, má’ ketten vannak Facebookon. Megnyugodtam.

 38. Megint csak 1! Pánikolok!

 39. Berci, én itt vagyok neked, ha ez megnyugtat… :P inkàbb azt nézd meg erec itt van-e még. Az igafòrum olyan kell legyen mint a lakmusz! Ja, és honnan tudod, hogy mi màr nem vagyunk elragadva?! Lehet h ugyanùgy néz ki a màtrix mindkét oldala.

 40. Nekem ma 11 órakor vizsgám lesz, szóval ha tényleg most jön el a pillanat, akkor jó lenne ha még a tételhúzás előtt lenne… :-)

 41. infaustus

  Automatikus üzenet: A blog gazdája elragadtatásban részesült. A frissítések ezért technikai és interdimenzionális okokból lassabban történnek majd.

 42. Toronyőr

  Greenwichi idő szerint délután hatkor következik be. Csak nyugi! Remélem a kisállataitokat beadtátok megőrzésre? Közel az evakuálás!

 43. UTC szerint?
  Nem Jeruzsálemi idő szerint?
  Esetleg a nyugati-parti időzóna szerint?
  Vagy helyi idő szerint?

  :P

 44. Úgy látszik maradunk… de kááár!

 45. infaustus

  Hogy sikerült a vizsga? Elmentél azért? :P

 46. Hát, erre se járt a mennyei légypapír.

 47. A vizsga 5-ös lett… ószövetségi exegézis – sajnos nem eszkatológiai téma, akkor meséltem volna a tanárnak arról, hogy ma van az elragadtatás :-P

 48. infaustus

  Gratulálok! ;]

 49. Na, bejelentkeztem Yahooban, így már tudom olvasni a csoportjuk üzeneteit.
  Nem az elragadtatás van a küszöbön, hanem a pofára esés…

  Egyébként van két új pólóm:
  http://www.zazzle.com/may_22_2011_tshirt-235644062135338492
  http://www.zazzle.com/end_times_camping_tshirt-235694796573485035
  Saját dizájn. :D

 50. A legújabb verzió, hogy nem is gregorián naptár szerint kell számolni, hanem át kell konvertálni a zsidó naptár szerint.
  Mi lesz a következő elterelő hadművelet? :P

 51. infaustus

  De ezt még továbbra is Camping spekulálgatja, vagy a csalódott hívei próbálják megmagyarázni a rossz félévi bizonyítványt?

 52. Camping tudtommal kussol, mint…
  Ha van Yahoo fiókod, akkor korlátozás és feliratkozás nélkül olvasgathatod az eszmefuttatásokat: http://groups.yahoo.com/group/TimeandJudgment_May212011/messages

 53. Még mindig boncolgatják, de úgy látom, hogy már küszöbön a nagy csalódás.
  Továbbra is a “nem úgy kell számolni”, “van még pár napunk”, “nem is úgy történt, ahogy” a sláger.
  A szokásos forgatókönyv.

 54. infaustus

  Olvastam már olyat is, aki megbánta, hogy elhitte ezt az egészet. Egyre több ilyen lesz majd még…

 55. Na, most már az is szállong a témacsoportban, hogy már nincs lehetősége senkinek se megmenekülni, aki eddig nem tért meg, annak kapa van. Nincs értelme tovább hirdetni az Evangéliumot…
  Úgyhogy nyugodtan bezárhatják a boltot.
  Van egy olyan érzésem, hogy ez is fog történni. Camping és a többiek a zsírosbödön körül meg majd lelépnek az adományokkal…

 56. Villam

  Lehet csak Camping ragadtatott el. :P Ezt a verziót nem mondják?:P:D

 57. Számomra elkeserítő az a bátorság, ahogy ezeket a tévtanításokat terjesztik és minden nyelvre igyekeznek lefordítani. Egyszerűen tudom elhinni a megdöbbenéstől, hogy miképpen lehet ilyen gnosztikus, eretnek spekulációkat neoprotestáns köntösben újratálalni.

  Megbotránkoztató, hogy keresztény ember nem abban bízik, hogy a Szentlélek vezeti az egyházat és a híveket, hanem azt képzeli, hogy a “beavatottak” számára a Biblia szövegéből spekulatív számításokkal kikalkulálható a világvégének pontos időpontja. Holott Krisztus világosan megmondta: “Nem tartozik rátok, hogy ismerjétek az időpontokat és a körülményeket. Ezeket az Atya szabta meg saját hatalmában.” Ap.Csel. 1.7.

 58. infaustus

  Egyetértek veled, Dr. szpahi. És most jön majd a nagy észhez térés a híveknek. Az ApCsel 1:7-et melyik fordításból idézted? Nem ismertem rá…

 59. A Yahoo fórumukon néhányan már Kiválasztottként emlegetik magukat. Mások meg nagyon nem értik.
  A Wapo tudósítása szerint van, aki nem szertné azt látni, hogy a szervezet újabb dátumot hirdet ki, valamint abban bízik, hogy az ügyre adományozott pénzt visszakapják: http://j.mp/lBRVZA
  És közben a familyradio.com újra lett dizájnolva – már ha ezt a ’90-es évekre hajazó valamit lehet dizájnnak nevezni. Legalább valami kreatívabb figurát felbérelhettek volna abból a nagy va…gon pénzből.

  Szóval a következmények két véglete zajlik le: az exkluzívak klubja vs. a kiábrándultak klubja.

 60. infaustus@

  A Szent István Társulat 2006-os fordításából idéztem (kihagytam belőle a felelte szót): “Nem tartozik rátok -felelte-, hogy ismerjétek az időpontokat és a körülményeket. Ezeket az Atya szabta meg saját hatalmában.” Ap.Csel. 1.7.

  Nagy gond, hogy sokan kiábrándulhatnak, nemcsak ebből az önjelölt prófétából, hanem a kereszténységből vagy a Biblia tanításaiból is. És egy kapcsolódó történet: vasárnap egy jó barátom meghívására, egy kis erdélyi faluban, Marossárpatakon voltam Istentiszteleten egy cigányok számára épített imaházban. Mondta néhány cigányasszony, hogy úgy hallották, éjszaka 4-kor lesz a világvége. Mi nem tudtuk mire vélni a dolgot, poénkodtunk is egy kicsit. Most, az ApCsel 29.hu és a Te bejegyzésedből értesültem arról, hogy honnan származik mindez. Megdöbbentő számomra, hogy milyen gyorsan terjednek az ilyen hamis próféciák, egyszerű emberek között is, akik talán még soha sem interneteztek, és az ominózus amerikai rádió adását sem hallhatták.

  Ami viszont még ennél is botrányosabb, az a rádió honlapján (http://worldwide.familyradio.org/hu/) magyar nyelven is terjesztett sokféle alaptalan spekuláció pl. hogy a beavatottak számára megfejthetők a Biblia kódolt üzenetei az emberi történelemre vonatkozóan, hogy 1988-tól csend van a mennyek országában, mert attól az időponttól kezdődően csak nagyon kevés ember jutott üdvösségre, hogy a Biblia szövege szavatolja!?, hogy május 21-én lesz a világvége stb. Vajon honnan veszik a bátorságot ezek, hogy ilyen kijelentéseket tegyenek?

 61. Beszélt az öreg.
  “Láthatatlan ítélet”. Átvett kicsit a millerita retorikából, úgy nézem.
  A Yahoo csoporton meg emlegetik az exkluzivista retorikát.
  Ja és október 21 még mindig napirenden van!

 62. Na, én már meguntam követni a Yahoo csoportjukat. Szóval nincs több summázat. :P

 63. infaustus

  köszönet az eddigi tudósításért arról, amit én már elkezdeni is untam :]

 64. berci

  Ugye felkészültetek rá, hogy pénteken filmszakadás? :P

 65. Bizony! Még a hétvégi programom is lemondták. Biztos emiatt :P

 66. infaustus

  mi másnapra szervezünk egy konferenciát, és az ebédet előre kell fizetnünk. szóval remélem téved a fickó :]

 67. berci

  Mé’, ha vége a világnak, akkor nem teljesen mindegy? :P

 68. Tőlem lehet holnap, megyek oszt fényképezem! :-)

 69. Megadatott

  Hát eljött a nagy nap! :)

  Szegény öreg megint égés lesz a vége. Vajon most mit fog mondani?

 70. endike

  Egy ilyen gyülekezet tagjai vajon mind olyanok hogy nem mernek szólni ilyen fatális és alapvető teológiai tévtanítás miatt?

 71. Nem tudom, hogy mernének-e, ha tévtanítást hallanak. De ők ezt tényleg elhiszik, és vakon követik…

 72. berci

  Na, még itt vagytok? :P

 73. endike

  gondolom majd frisstik ezt és megtudjuk mi is történt vagy mi nem történt és miért: http://www.familyradio.com/x/whathappened.html

 74. Magyar nyelven (a még megtalálható) közlemény/magyarázkodás:

  >>” Mi történt valójában ez év május 21-én? Valójában az történt, hogy Isten pontosan azt vitte véghez, aminek az Ő szándéka szerint történnie kellett. Mégpedig, hogy figyelmeztesse a világot, hogy azon a napon, május 21-én befejeződik az Ő megváltási programja. A következő öt hónap során a kiválasztottak (vagyis az igaz hívők) kivételével az egész világ Isten utolsó ítélkezése alatt fog állni.

  E cél elérése érdekében Isten visszatartotta az igaz hívőktől két kifejezés helyes értelmezését. Ha nem így járt volna el, akkor a világot soha sem rengette volna meg a rettegés úgy, ahogyan most.

  Az egyik kifejezés az „Isten megváltási programjának beteljesítése”. A másik: „Isten végső ítélete”.

  Isten megváltási tervének beteljesítése az „elragadás” szóban koncentrálódik. Az „Isten végső ítélete” kifejezés pedig a „földrengés” szóban.

  E két szó – a földrengés és az elragadás – borzasztó fontos volt az ítéletnappal, május 21-ével kapcsolatos tanításainkban. E két szó kritikai értelmezése az egyetlen változtatás, amely szükséges ahhoz, hogy megtudjuk, hogy miért élnek most a meg nem váltottak egy olyan világban, amely nem lett iszonyatos módon elpusztítva, és miért nem kapták fel a kiválasztottakat, hogy Istennel lehessenek.

  Általában úgy vesszük a földrengés szót, hogy az a föld, vagyis a talaj heves rengését, rázkódását jelenti. A Bibliában azonban a „föld” szó a talaj mellett magában foglalhatja az embereket is.

  Mózes I. könyvében a 2. rész 7. versében a következőket olvashatjuk: „És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából…”. Következésképpen a „földrengés” szót úgy is értelmezhetjük, hogy azt tanítja, hogy az emberiség remeg meg.

  Így tehát az idén május 21-én tapasztaltakból megtudtuk, hogy mi is történt tulajdonképpen. Az egész emberiség beleremegett a félelembe. A föld, vagyis az emberiség valóban úgy rengett, mint korábban még soha. Isten spirituális értelemben véve eljött, hogy ítéletet hozzon az egész világ felett.

  A másik szó, az „elragadás” Isten megváltási programja beteljesítésének eszméjével azonosul.

  Az összes kiválasztott elragadása azt jelentette, hogy Isten nem végezhetett több megváltási tevékenységet sehol a világon. Minden egyes igaz hívő örökre biztonságba jutott Istennel a mennyben. Isten megváltási programjának egyetlen aspektusa sem maradt elvégzetlenül.

  S ez év május 21-én is ugyanez történt, bár senki sem lett elragadva. Úgy tűnik, a bizonyítékok azt jelzik, hogy többé senki sem nyerhet már megváltást, aki addigra még nem nyerte azt el. Isten a következőket mondja a Jelenések Könyvében a 22. rész 10. versétől a 12.-ig:

  „Azután monda nékem: Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idő közel van. A ki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és a ki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és a ki igaz, legyen igaz ezután is; És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.“

  Így tehát azt tudtuk meg, hogy leszámítva a „földrengés” és az „elragadás”, vagyis „felemelkedés” szavak valamelyest eltérő értelmezését, egyetlen másik korábbi tanítás sem változott meg az ítéletnappal vagy a világvégével kapcsolatban.

  Az idővonal, mindezek bizonyossága, a bizonyítékok és a jelek mind teljesen változatlanok. Egyetlen másik korábbi tanítás sem lett megváltoztatva vagy módosítva. Valójában, spirituális értelemben véve Krisztus csakugyan eljött május 21-én, hogy ítélkezés alá vesse az összes meg nem váltottat szerte az egész világon.

  Ám ez az egyetemes ítélet nem lesz fizikai értelemben látható egészen ennek az öt hónapos ítélkezési időszaknak az utolsó napjáig, vagyis 2011. október 21-ig. “<< (Forrás: http://worldwide.familyradio.org/hu/what_happened.html )