Az imafüzetből…

A lakásotthonban tartottunk bibliaórát a gyerekeknek, amikor az egyik kis nyolcéves füzete felkeltette az érdeklődésem. A címe ez volt: “Imák és versek”. Az első oldalról készítettem ezt a fényképet. Amikor ilyet látok, az jut eszembe, hogy nem hiábavaló az a sok-sok év, mióta foglalkozunk velük. A kissrác valóban nevelőszülőkhöz fog hamarosan kerülni, de még nem tudjuk, hogy ott valamilyen keresztény hatás éri-e majd.

Viszont vannak gondok is. E hónapban a teljes ellátmány 25%-át kapták meg, ebből valószínűleg buszbérletre már nem telik, így pár napig nem tudnak iskolába menni a gyerekek. Az egyik otthonban a csap csöpög, és összetört a szifon, így a csap alatt egy lavórba gyűjtik a vizet, amit később kiöntenek (nincs miből kijavítani). A homokozóból elfogyott a homok, a hinta kezd életveszélyessé válni, mert a fa elkorhadt. Embereket pedig olyan nehéz megmozgatni, hogy közösen csináljunk valamit ezekért a gyerekekért. Pedig megérdemlik.

Ebben a hónapban a szokásos ellátmány 25%-át kapta meg a lakásotthon. Ez azt jelenti, hogy a kenyér és a bérlet (iskolába járás) között választani kell. Ha valaki szeretné 1 kg kenyér árával (vagy bármi mással: ruha, játék, könyv stb.) támogatni őket, az a részletekért kereshet engem.

Reklámok

3 hozzászólás

Kategória: goodsports

3 responses to “Az imafüzetből…

  1. Ha lenne valami webes elérhetősége a felhívásnak, ill. a lakinak, akkor egyszerűbb lenne népszerűsíteni.
    Egy facebook oldal és akár egy cause is jó lenne.

  2. infaustus

    Ha időm engedi, próbálok valamit összehozni nekik.

  3. Mivel missziónál dolgozom, meg tudom kérdezni tudunk-e bármivel segíteni. Ha lehet, magánban írj nekem mailt, ha érdekel a dolog és akkor egyeztetnénk a részletekről!