In memoriam John Stott

“A Londonban élő John R. W. Stott, széles körben ismert teológus, nagy tiszteletnek örvendő [anglikán] lelkész, több nagysikerű könyv szerzője. Nagy Britanniában sok tekintetben az ő nevéhez is fűződik az az országos méretű evangéliumi mozgalom, amelynek gyümölcseként mára különböző keresztyén felekezetek számtalan gyülekezete és híve vallja magát ‘evangéliumi keresztyén’-nek” (John Stott: Egy az Úr, egy a hit, Harmat, Bp., 2002. p. 7.).

Legyen szó a nemzetközi evangéliumi diákmozgalomról, a The Institute for Contemporary Christianity nevű szervezetről, a Biblia Ma könyvsorozatról, az All Souls gyülekezetről, a nagysikerű Hinni Jézusban c. könyvről, vagy sok más, ismert és elismert írásáról, John Stott neve az evangéliumi lelkület szerves része volt. Isten hatalmas embere volt, aki 2011. július 27-én befejezte földi pályafutását. Ő már Isten színe előtt van, és amiért egy életen át küzdött, az már valóság a számára. Mi pedig, akik még itt maradtunk, igazán sokat köszönhetünk neki, az evangéliumi keresztény mozgalom “pápájának”.

2 hozzászólás

Kategória: életképek

2 responses to “In memoriam John Stott

  1. Sajnálom, hogy elment. Van tőle egy-két kommentárom és azok igen értelmesek, mélyen szántóak, színvonalasak. Normális, kiegyensúlyozott tanítónak tűnt számomra.

  2. Ezen kívül elég széles látókörű volt, és nem ijedt meg attól sem, hogy az evangéliumi iránytól bizonyos kérdésekben eltérjen. Amiről írt, abban mindig alapos volt, és a szakirodalmat is rendesen áttekintette. Élvezet volt olvasni az írásait.