Hit által élni

Hit által élni — “Az elbizakodott ember nem őszinte lelkű, de az igaz ember a hite által él” (Hab 2:4). “Az pedig, hogy törvény által senki sem igazul meg az Isten előtt, világos, mert ‘az igaz ember hitből fog élni'” (Gal 3:11).

Valóban hit által élek? — “Amikor hit által élsz, akkor döntéseidet Isten Igéje alapján hozod meg (Róm 10:17), és azt keresed, hogyan tudnád egyedül Istent megdicsőíteni (Róm 4:19-20). Az igazi hit nem siet, készségesen tud várni (Ézs 28:16 [Károli], Zsid 6:12). A hit engedelmeskedik Istennek, függetlenül a körülményektől vagy a következményektől, és nem fél attól, amit mások esetleg mondanak vagy tesznek (Zsid 11:29-30)” (Warren W. Wiersbe: With the Word — A Devotional Commentary).

A tűzben edzett hit — “A legnagyobb megpróbáltatások időszaka a legnagyobb kegyelem forrása. Szeretteim, az Igében sehol nem találunk könnyű időről szóló részeket, és az igazi helyreállításra nehéz időben kerül sor. Nem egy dicsérő összejövetelen, hanem akkor, amikor úgy érzed, hogy minden kiszáradt, és semmi remény nincs számodra. Ekkor farag Isten embert belőled” (Smith Wigglesworth: A hited kősziklája).

Reklámok

Hit által élni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: evangéliumi, idézetek

Hozzászólások lezárva.