A fontos dolgokat megtalálni…

“Van egy kapocs az ég és föld között. Ha ezt a kapcsot megtalálod, minden értelmet nyer, még a halál is. De ha elvéted, minden elveszíti az értelmét, még az élet is” (John H. Groberg).

“Semmi sem fontosabb, mint megismerni Isten tervét az életünkkel kapcsolatban, és semmi sem kárpótolhat érte, ha ezt elmulasztjuk — sem siker, sem gazdagság, sem hírnév, sem élvezet. E nélkül az élet nem más, mint értelmetlen mozgolódás, céltalan cselekvés, lényegtelen események halmaza. Túl triviális, kicsinyes és haszontalan” (Rick Warren).

“Akkor [Jézus] elmondta nekik, mit remélhetnek maguknak: ‘Mindenkinek, aki velem akar jönni, hagynia kell, hogy én irányítsak. Nem ti ültök a vezetői ülésben, hanem én. Ne fussatok el a szenvedés elől, hanem öleljétek azt magatokhoz. Az önsegítség egyáltalán nem segít. Az önfeláldozás az út, az én utam, hogy megtaláljátok magatokat, az igazi éneteket. Mire lenne az jó, ha mindent megkapnátok, amit csak akartok, és elveszítenétek magatokat, az igazi éneteket?’” (Lk 9:23-25, The Message).

“De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind [étel, ruházat] ráadásul megadatnak nektek” (Mt 6:33, MBT).

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: idézetek

One response to “A fontos dolgokat megtalálni…

  1. Spectator

    Köszönöm a Groberg idézetet!