Mindenki jó valamire

“Mindenki zseni. De ha egy halat az alapján ítélsz meg, hogy tud-e fára mászni, akkor egész életében hülyének fogja érezni magát” (Albert Einstein).

“Az emberi test sem egyetlen testrészből, hanem sokból áll. Ha például a láb azt mondaná: ‘mivel nem kéz vagyok, tehát nem is tartozom a testhez’, attól még valójában a láb is része a testnek, igaz? Vagy, ha a fül azt mondaná: ‘Mivel nem szem vagyok, nem is vagyok a test része’ — akkor valóban nem tartozna a testhez? Ha az egész test csak egyetlen szem volna, akkor semmit sem hallana! Ha az egész test csak a fülből állna, egyáltalán nem érezné az illatokat! Isten azonban minden egyes testrészt beillesztett a testbe a maga helyére, és az egészet jól elrendezte — úgy, ahogyan neki tetszett. Ha csak egyetlen testrész lenne, akkor hol lenne maga az egész test? 20 Azonban nem egy testrészünk van, hanem sok — a test mégis egyetlen, egységes egész” (1Kor 12:14-20, EFO).

Reklámok

4 hozzászólás

Kategória: idézetek

4 responses to “Mindenki jó valamire

 1. endi2

  Sőt, ma már tudjuk milyen kis icipici dolgokból állnak az élőlények. A legkisebb is számít!!!!!!!
  Sőt, az elgondolkodtató, hogy az egyik legkisebb alkotó szervünk az örökítőanyag. Sőt, a test lényege az, és kb minden sejtben ott van.

 2. infaustus

  “A legkisebb is számít!!!!!!!”

  És nem csak a legkisebb, hanem az is, amelyről a legkevésbé gondolnánk, hogy lényeges (vö. 1Kor 12:22-27).

 3. endi2

  persze itt lehetne megint kötözködni, hogy persze a kicsi is számít, de a nagy jobban… legyetek nagyok! és újra ott vagyunk ahol voltunk…

 4. villam

  A bibiai a hasznosságot más mérték szerint méri mint a világ ..végső soron az egyén nem a nagysága sem az ebből származó hasznosága alapján kap dicséretett hanem az engedelmességének nagyságához mérten.tehát a nagyságra való törekvés nem teszi Isten előtt jobbá,értékesebbé…mégis úgy gondolkodik az ember hogy az igazán értékes és hasznos az ,akit nehezen lehet pótólni..Világi példával élve egy építésznököt nehéz helyettesíteni,de egy segédmunkást könnyű.Egy nagyobb könnyen eltudja végezni a kisebb felaldatát de fordítva ez már nem feltétlenűl igaz.Ez részben igaz a hívőkre is,de végső soron az ítéletkor azonos dicsérétben és üdvösségben részesűlnek.így hát én arra jutottam hogy nem igazán érkel más mit tesz,mit tud tenni,mennyore hasznos magam részéről megmaradok annak ami vagyok és ahogyan a világban is különféle kép€sséggel rendelkeznek az emberek az egyházban is különfféle képességűeks más. Kegyeelmet kaptak.