Miért járunk gyülekezetbe?

“Amikor összejöttök, kinek-kinek van zsoltára, tanítása, kinyilatkoztatása, nyelveken szólása, magyarázata: minden épüléseteket szolgálja!” (1Kor 14:26, MBT)

“Miért járunk gyülekezetbe? Isten népe egy cél miatt gyülekezik össze: hogy imádja Istent. Imádják őt imádságaikkal és énekeikkel (1Kor 14:15), tanításukkal és prédikálásukkal (1Kor 14:3). Az imádat eredménye pedig dicsőség Istennek, áldás Isten népének (1Kor 14:3), és félelem és meggyőzés a bűnösöknek (1Kor 14:23-25).

Fotó: MKGY

Fotó: MKGY

De azért, hogy mindez megtörténhessen, Jézus Krisztusnak kell lennie az életünk Urának, és engednünk kell a Szentléleknek. Ha azért megyünk a gyülekezetbe, hogy mutogassuk lelki nagyságunkat, akkor nem csak mi magunk veszítjük el az áldást, de ugyanezt érjük el másoknál is. Azért jöjjünk inkább, hogy tiszteljük Istent.

A kulcsszó ebben a fejezetben az építés (1Kor 14:3-5, 12, 17, 26), mely valaminek a felépítésére utal. Az imádatnak fel kell emelnie az Urat, és fel kell építenie a szenteket, nem pedig felfuvalkodottá tenni a résztvevőket.”

(Warren W. Wiersbe: With the Word — A Devotional Commentary, Oliver Nelson, Nashville, 1991. p. 753.)

Reklámok

Miért járunk gyülekezetbe? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: evangéliumi

Hozzászólások lezárva.