Pál imádsága a növekedésért

Istennek minden egyes kereszténnyel az a célja, hogy felnevelje őket — a hitben nagykorúakká váljanak, akik képesek önálló döntéseket meghozni, Istennel jó kapcsolatot ápolni és a saját szolgálatukat odaszántan végezni. Ez világosan kiderül az Ef 4:11-16-ból. Apostoli munkásságát ez a cél hajtotta, és a levelekben feljegyzett imádságai is ezt tükrözik.

Fotó: EladeManu

Fotó: EladeManu

A Fil 1:19-ben így fogalmaz: “Igen, örülni is fogok, mert tudom, hogy imádságaitok és Jézus Krisztus Szellemének segítsége által ez az én üdvösségemet szolgálja” (EFO). Az érte elmondott közbenjáró imádságok hatására mindaz, amelyen Pál keresztül megy, egyszerre szolgálhatja az ő szabadulását (börtönből ír) és az evangélium terjedését. Sokszor bele sem gondolunk, milyen ereje van az imádságoknak (Jak 5:16). Talán azért tudunk még mindig megküzdeni az életünk nehézségeivel, mert valaki értünk imádkozik!

A Fil 1:9-11-ben pedig mintát állít az apostol elénk, hogy hogyan imádkozzunk egymás lelki növekedéséért:

“Azért imádkozom, hogy egyre jobban növekedjen bennetek az isteni szeretet, és ezzel együtt az igazság ismerete és mindenféle megértés, hogy ezáltal minden helyzetben képesek legyetek felismerni azt, ami a legjobb, és azt válasszátok, hogy ilyen módon tiszták és ártatlanok legyetek a Krisztus eljövetelének napjára, és hogy Jézus Krisztus segítségével sok olyan tettet vigyetek véghez, amely tetszik Istennek, és ezzel dicsőséget és dicséretet szerezzetek neki” (EFO).

Íme azok a területek, melyekben növekednünk kell, és amelyekért akár saját magunk, akár mások életében imádkozhatunk:

  • Növekedjen bennünk a szeretet,
  • Növekedjen az ismeretünk és megértésünk,
  • Növekedjünk a jó felismerésében és választásában,
  • Növekedjünk a tisztaságban és ártatlanságban,
  • Növekedjünk a jó cselekedetekben,
  • Növekedjünk Isten imádatában.

Ha ilyen életet élünk, akkor a végéhez közeledve ugyanazt mondhatjuk majd el, mint Pál: “Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség” (Fil 1:21, MBT). Csak az az élet igazán teljes, mely betölti célját, és elér a Krisztusban való nagykorúságra. Ebben pedig az egyik legnagyobb fegyverünk az imádság.

Reklámok

Pál imádsága a növekedésért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: spiritualitás

Hozzászólások lezárva.