Imádságra és állhatatosságra hívás

Gyülekezetünkkel egy csendes hétre megyünk, előtte azonban egy megrázó témát osztok meg az Olvasókkal. Ezen a térképen látható az az ötven ország, ahol életveszélyes kereszténynek lenni. Sok helyen tiltják a keresztények összegyülekezését, elkobozzák javaikat, bebörtönzik a lelkipásztorokat és misszionáriusokat. Más helyeken lerombolják az imaházaikat és templomaikat, megsemmisítik, elégetik a Bibliáikat és egyéb keresztény könyveiket. Vannak olyan területek is, ahol brutálisan kivégzik őket.

“Megkövezték, megégették, szétfűrészelték, kardélre hányták őket; juhok és kecskék bőrében bujdostak, nélkülözve, nyomorogva, gyötrődve, sínylődve azok, akikre nem volt méltó a világ; bolyongtak pusztákban és hegyeken, barlangokban és a föld szakadékaiban. És mindezeken, noha hit által elnyerték az Írás jó bizonyságát, nem teljesült be az ígéret, mert Isten számunkra valami különbről gondoskodott” (Zsid 11:37-40, MBT).

Mit teszünk közben mi, nyugati keresztények? Pártoskodunk; egyik oldal a másik ellen beszél, és nem tudjuk megélni az egységet. Elhanyagoljuk az istentiszteleteket, és nem vesszük a fáradságot, hogy gyülekezetbe menjünk. Kritizáljuk az egyházat, míg mások meghalnak a hitükért. Nem vagyunk hajlandók felkelni a kanapéról, és megmozdulni Isten szolgálatában és a bizonyságtételben.

Értékelnünk kellene azt a szabadságot, melyet élvezhetünk. Nem tudhatjuk, hogy meddig van lehetőségünk szabadon gyakorolni a hitünket. Ha most nem vagyunk képesek állhatatosan kitartani Jézus követésében, és némi áldozatot meghozni érte, akkor mi a garancia arra, hogy akkor, amikor az életünket kell feláldozni érte, meg fogjuk tenni? Szánjuk magunkat teljesen oda Istennek, használjuk ki az alkalmas időt most, amíg lehet, közben pedig álljunk üldözött testvéreink mellé és imádkozzunk értük. Mutassuk meg a világnak, hogy mi, nyugati keresztények ugyanannyira ragaszkodunk a hitünkhöz, mint azok, akiket üldöznek Jézusért!

Reklámok

Imádságra és állhatatosságra hívás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: evangéliumi

Hozzászólások lezárva.