Milyen a jó közösség?

“Amikor Jeruzsálembe érkeztünk, örömmel fogadtak a testvérek. Másnap eljött Pál velünk együtt Jakabhoz, ahol a vének is jelen voltak mindnyájan. Köszöntötte őket, majd részletesen elbeszélte, mit tett az Isten a pogányok között az ő szolgálata által. Amikor ezt hallották, dicsőítették az Istent” (ApCsel 21:17-20, MBT). Éppen a vasárnapi prédikáció alapigéjét olvasgattam, és e néhány versben a jó gyülekezeti közösség őt alappillérét láttam meg.

Kőteleki templom, fotó: Jäger Ádám

Kőteleki templom, fotó: Jäger Ádám

Milyen a jó közösség?

  1. Olyan, ahová az ember vágyik eljutni minden akadály ellenére, és céljának tekinti, hogy ott lehessen. (“Amikor Jeruzsálembe érkeztünk…” — lásd az úti előzményeket az előző fejezetekben!)
  2. Olyan, ahol örömmel fogadják az embert; várják, amíg úton van, örülnek neki, amikor megérkezik, és hiányolják, amikor nincs ott. (“…örömmel fogadtak a testvérek.”)
  3. Olyan, ahol szeretettel fogadják egymást; ahol olyan szorosan ölelik át egymást, hogy nem engedik senkinek és semminek, hogy falat emeljen közéjük. (“Köszöntötte őket…”)
  4. Olyan, ahol mindenki be tud számolni arról, milyen hatalmas, szerető és kegyelmes Istene van; ahol az egymással való közösség alapja az, hogy ugyanazt az Istent ismerjük. (“…részletesen elbeszélte, mit tett az Isten…”)
  5. Olyan, ahol az elménkben élő istenképünk és a szívünkben átélt közösségünk a szánkban dicsőítéssé formálódik; ahol mindenért Istent magasztaljuk, és az ő nevét emeljük fel. (“Amikor ezt hallották, dicsőítették az Istent…”)

Ilyen gyülekezetekre lenne szüksége a világnak. Ilyen gyülekezetbe vágyom járni én is. Te és én tudjuk a saját közösségünket ilyenné tenni, mert a változás bennünk kezdődik el.

Reklámok

Milyen a jó közösség? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: evangéliumi, gyülekezetvezetés

Hozzászólások lezárva.