Van egy álmom

“Van egy álmom: hogy Jézus Krisztus gyülekezete egy napon felnő Istentől kapott elhívásához, és elkezdi megélni valódi identitását – amelyért a mindenható Isten szíve dobog –, hogy a Királyok Királyának menyasszonyaként éljen.

. . .

. . .

Van egy álmom: hogy Jézus Krisztus egy napon újra az ő gyülekezetének a Feje lesz – nem kegyes szófordulatként, hanem valóságosan.

Van egy álmom: hogy keresztény csoportok mindenhol elkezdik megélni azt az újszövetségi valóságot, hogy a gyülekezet élő szervezet, nem pedig intézményes szervezet.

Van egy álmom: hogy a klérus-laikus szakadék egy napon csupán az egyháztörténelem letűnt emléke lesz, és maga az Úr Jézus újra átveszi a helyet a mohalepte emberi hierarchiától, amely mindeddig az Ő tekintélyét bitorolta az Ő népe között.

Van egy álmom: hogy Isten népében tömegesen lesznek olyanok, akik nem tűrik tovább azokat az ember-alkotta rendszereket, amelyek vallásos kötelékek közé zárták, bűntudattal, kötelezettségekkel, kárhoztatással borították el, és tekintélyelvű rendszerek és vezetők rabszolgáivá tették őket.

Van egy álmom: hogy minden keresztény ember és gyülekezet számára Jézus Krisztus központi és mindenek felett való szerepe lesz a lényeg, a támasz, és a törekvés célja; és hogy Isten drága népét nem kötik majd le annyira szellemi és vallásos dolgok, hogy a megosztottságot is vállalják miattuk, hanem a hívők egyvalaki körül forognak majd, akinek a keresésére törekszenek – az Úr Jézus Krisztus körül.

Van egy álmom: hogy számtalan gyülekezet fog átalakulni erőteljes üzleti szervezetből szellemi családdá – hiteles, Krisztus-központú közösséggé –, ahol a tagok bensőséges kapcsolatban vannak egymással, feltétel nélkül szeretik egymást, mélyen együttérzőek, és szüntelenül együtt örvendeznek.

Van egy álmom ma…”

(Frank Viola: A gyülekezet újragondolása, Imádság Háza Alapítvány, Budapest, 2012. p. 16.)

Reklámok

Van egy álmom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: evangéliumi, gyülekezetvezetés

Hozzászólások lezárva.