Richard Templar: A vezetés 100 szabálya

Az elmúlt héten a munkahelyemtől kaptam egy magasabb összeget, hogy az irodába szakmai könyveket vásároljak. Számomra ez a tevékenység — és utána a régi és új könyvek leltárba vétele — felér egy havi fizetéssel. A beszerzett könyvek között volt Richard Templar munkája, melynek címe: A vezetés 100 szabálya — mert a munkatársakat irányítani kell (Scolar Kiadó, Budapest, 2014). A szerzőnek több hasonló tematikáju írása is van, melyet a kiadó így ajánl: “Richard Templar sorozata többek közt az életvitel, a gyermeknevelés, a munkavégzés, a cégvezetés megfontolandó ‘szabályait’ járja körül — teszi ezt páratlan humorral, megértéssel és segítő szándékkal.”

R. Templar: A vezetés 100 szabálya

R. Templar: A vezetés 100 szabálya

A könyv nem lelkipásztoroknak íródott, és nem gyülekezetről, szolgálatról, lelki munkáról, Isten országának építéséről szól. A bevezető gondolatokban viszont így fogalmaz a szerző: “Vezetőként nagyon sokat várnak el tőlünk. Egy személyben vagyunk újítók, energikus irányítók, bűvészek, politikusok, szigorú, de igazságos bírák, megmentők és szentek. Olyan emberekért vagyunk felelősek, akiket nem mi vettünk fel [hanem Isten], lehet, hogy nem is kedveljük őket, és semmi közös nincs bennünk [Jézuson kívül]. És persze lehet, hogy ők sem szívelnek minket, nekünk mégis rá kell vennünk őket, hogy rendesen végezzék a feladataikat [betöltsék Isten életükre vonatkozó elhívását, szolgálatukat elvégezzék]. Munkájuknak összhangban kell lennie a vállalatot érintő törvényi előírásokkal [ez a Biblia]” (p. 11., a dőlt betűs betoldások tőlem származnak).

Amit könyvében leír, azok nem adaptálhatok egy az egyben a gyülekezeti munkára és lelki vezetésre. Azonban bizonyos szempontjai (vagy ahogy ő nevezi: szabályai) elgondolkodtatók és alkalmazhatók lehetnek. Közülük válogattam néhány címszót — hisz akinek az érdeklődését felkelti, alaposabban is utána fog nézni:

  • Alakítsunk ki érzelmi kötődést. Ha már a gyülekezeti szolgálatukért munkabért nem kapnak, érjük el, hogy tevékenységüket fontosnak és értékesnek érezzék, olyannak, mely változást tud hozni a világban.
  • Tűzzünk ki elérhető célokat. Ne legyenek túl nehezek és távoliak, mert azok nem motiválnak. De túl könnyűek se, mert azokhoz nem kell megfeszíteni az erőnket és kikelni a kényelmi zónánkból.
  • Helyezzünk át másokra annyi terhet, amennyit csak lehet. Nem kell mindent a vezetőnek vagy vezetőknek egyedül elvégezni.
  • Biztassuk a csapattagokat. Egy egyszerű bátorítás szárnyakat tud adni a további kemény munkához. Tapasztalatból tudom.
  • Találjuk meg a megfelelő embereket. Mindenki jó valamire, de nem ugyanarra a szolgálati területre. Amikor mindenki megtalálja azt, amit Isten rábízott, örömmel tudja ellátni feladatát.
Reklámok

Richard Templar: A vezetés 100 szabálya bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: gyülekezetvezetés, könyvajánló

Hozzászólások lezárva.