8 igevers, mely az istentiszteletre hangol

A vasárnapi istentiszteleten való részvételre rá kell hangolódni. Még többet profitálunk a jelenlétünkből, ha felkészülünk rá. Ebben segít az elmélkedés az olyan igeverseken, mint amelyek példaként lentebb találhatók. Általuk elérjük, hogy nem csak beesünk egy istentiszteleti alkalomra, hanem felkészülve, ráhangolva érkezünk meg, és még inkább be tudjuk fogadni az Istennel való találkozás és közösség élményét.

Templom Izlandon (Fotó: George Wilson)

Templom Izlandon (Fotó: George Wilson)

  1. “Kiáltsatok az Örökkévalóhoz mind, akik a Földön laktok! Szolgáljátok az Örökkévalót örömmel, jöjjetek elé dicsérettel, és imádjátok őt” (Zsolt 100:1-2, EFO).
  2. “Szeresd hát az Örökkévalót, Istenedet teljes szíveddel, egész lelkeddel, teljes értelmeddel és minden erőddel” (Mk 12:30, EFO).
  3. “Méltó vagy, Isten, hogy dicsérjünk téged a Sionon, és teljesítsük, amit megfogadunk neked! Minden ember hozzád fordul, Istenünk, mert meghallgatod imádságainkat” (Zsolt 65:1-2, EFO).
  4. “Ó, Urunk, Örökkévaló! Az egész Földön nincs nevednél felségesebb, az égnél is magasabbra emelted dicsőségedet! Kisgyermekek és csecsemők szája dicsér: hirdeti hatalmadat” (Zsolt 8:1-2, EFO).
  5. “Mi pedig olyan királyságot kapunk, amelyet semmi sem rendíthet meg. Ezért hát legyünk hálásak Istennek, és szolgáljuk olyan módon, ahogy neki tetszik: tisztelettel és félelemmel” (Zsid 12:28, EFO).
  6. “Hűséges szeretetedről és igazságosságodról énekelek, Örökkévaló! Zsoltárt énekelek neked” (Zsolt 101:1, EFO).
  7. “Örökkévaló, téged hívlak segítségül! Siess hozzám, segíts! Hallgass meg, mikor hívlak! Fogadd el imádságomat, mint jó illatú füstáldozatot! Fogadj el, mikor kezem hozzád emelem, mint az esti áldozatot” (Zsolt 141:1-2, EFO).
  8. “Ezután ismét láttam: egy megszámlálhatatlanul nagy sokaságot, akik mindenféle nemzetből, törzsből, népből és nyelvből származtak. A trón és a Bárány előtt álltak fehér ruhában” (Jel 7:9, EFO).

8 igevers, mely az istentiszteletre hangol bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: spiritualitás

Hozzászólások lezárva.