10 gyülekezetvezetési stílus

“Az emberek igaz uralkodója, az istenfélő uralkodó olyan, mint a fölkelő nap reggeli fénye, mint a felhőtlen reggel, melynek sugarától eső után kisarjad a fű a földön” — mondja Dávid utolsó szavai között (2Sám 23:3-4, RÚF). Egy olyan ember szavairól van szó, akit Isten arra hívott el, hogy népét vezesse. Életútja végén pedig néhány szóban, egyszerű hasonlatokkal summázni tudta, milyen is a jó vezető. Vezető és vezető között azonban különbség lehet vezetési stílus tekintetében is, amint az a következő felsorolásból kiderülhet. Ezek időnként átfedésben vannak, mindegyikünk személyiségében valamelyik dominál — hangsúlyaink és stílusunk azonban változhat tapasztalatunk és körülményeink miatt.

Fotó: Juhász Bogi

Fotó: Juhász Bogi

A vezetési stílusok meghatározásai a MEKDSZ-kézikönyvből (Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség, Budapest, 2002., p. 121.) származnak.

Látó — Kristálytiszta elképzelése van arról, hogy mit akar. Látását meggyőzően adja tovább, és kész állandó lelkesedéssel folytatni a munkát.

Irányadó — Körültekintően méri fel egy csoportban az értékeket, a feladatot, a gyengeségeket, az erőforrásokat és a változásra nyitottságot, és ezek figyelembevételével jó irányba tereli a csoportot.

Stratéga — Mindenki számára érthető tervet készít és képes összefogni az összes, hatékonyan és a célnak megfelelően kidolgozott részt.

Menedzser — Különös érzékkel képes megállapítani a célhoz vezető út mérföldköveit, aztán pedig szervezni és felügyelni az embereket, a rendszereket és a feladathoz rendelkezésre álló eszközöket.

Bátorító — Felismeri, kinek van szüksége új kihívásokra, további képzésre, nyilvános elismerésre, bátorító szóra vagy egy szabadnapra.

Pásztorló — Olyannyira szereti csapatának tagjait, oly gyengéden gondoskodik róluk, oly következetesen támogatja őket, oly türelmesen hallgatja meg őket, és oly kitartóan imádkozik értük, hogy a csapat betölti küldetését, ellátja feladatát.

Csapatépítő — Különös képessége van arra, hogy olyan vezetőket találjon és neveljen, akik a csapat összetételének leginkább megfelelő képességekkel, jellemvonásokkal rendelkeznek.

Vállalkozó — Határtalan energiával rendelkezik; tudja, mit akar elérni, és ezért kész kockázatot vállalni. Leginkább új tervek elindításában bontakozik ki.

Újjáépítő — Szeret összehangolni, meggyógyítani és újraéleszteni sérült, nem jól működő csoportokat.

Hídépítő — Diplomata, aki a sokféle tagot úgy tudja összefogni, hogy az egész csapat teljesíti küldetését.

Reklámok

10 gyülekezetvezetési stílus bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: gyülekezetvezetés

Hozzászólások lezárva.