Lépcsőfok Alapítvány

Mától hivatalosan is létrejött a Lépcsőfok Alapítvány (eredeti nevén: Stepping Stones Foundation). Ennek alapítója egy olyan misszionárius, aki több mint egy évtizedig élt és szolgált Magyarországon. Tevékenysége elsősorban olyan fiatalok felé irányult, akik gyermekvédelmi gondoskodásban élnek, vagy onnan kerültek ki. Időközben számos hazai és nemzetközi partner kapcsolódott be a misszióba, és nagyon sokan hallották rajtuk keresztül meg az üzenetet: bár földi szüleit nem ismerik, mennyei Édesapjuk szereti őket. Hosszú ideje szolgáltam én is a GoodSports International Alapítvány önkénteseként Miskolcon és Debrecenben. Most azonban, hogy az alapító visszaköltözik az Egyesült Államokba, eljött az ideje, hogy a szolgálat magyar önkéntesek munkája által folytatódjon.

Stepping Stones

Stepping Stones

Így született meg a Stepping Stones ötlete. A kifejezés olyan lépőköveket jelent, melyek egy vízfolyáson keresztül segítenek lépésről lépésre átjutni. A magyarul Lépcsőfok Alapítványra keresztelt szolgálat három lépőkövet vagy lépcsőfokot határozott meg, melyeken szeretne segítséget nyújtani a gyermekotthonokból a való életbe történő átkelésben azoknak a fiataloknak, akik betöltötték 18. életévüket. E három kő a következő:

  1. Lelkiség — ismerjék meg azt, hogy Isten létezik és szereti őket.
  2. Életmód — készüljenek fel az önálló életre; tanuljanak meg főzni, állást keresni, számlákat befizetni.
  3. Munka — szerezzenek munkatapasztalatot a szakmájukban; végezzenek önkéntes szolgálatot különféle civil szervezeteknél (pl. menekülttáborok, népkonyha, hajléktalan szálló stb.).

A gyakorlatban ez egy direkt erre a célra felépített missziós házban történik, melyet GreatHouse névre kereszteltünk (Robert Greathouse misszionáriusnak állítva emléket). A házba olyan fiatalok kerülhetnek be, akik elmúltak 18 évesek, kikerülnek az “állami gondozásból”, és rendelkeznek már szakmával. E kiléptető házban egy évet töltenek, ahol további segítséget kapnak az önálló élethez. Egy mentor lakik itt velük, aki segíti őket az élet hétköznapi tennivalóiban gyakorlatot szerezni.

Az Alapítvány azonban olyan fiataloknak is segíteni szeretne, akik más elkezdték önálló életüket, azonban valamiért elakadtak, és támogatásra van szükségük. Ez a támogatás lehet pénzbeli vagy természetbeni, esetleg lelki támogatás is.

Az alapító okiratba foglalt legfőbb célkitűzések pedig a következők:

  • A gyermekvédelmi gondoskodásból kikerült fiatalok támogatása és segítése abban, hogy önálló életet kezdjenek.
  • Fiatalok pályakezdéséhez segítség nyújtása elsősorban tanácsadások és szolgáltatások nyújtásával.
  • A gyermekvédelmi rendszerben együttműködő szakemberek, civil szervezetek között a kapcsolat kiépítésének támogatása.
  • Gyermekvédelmi szakellátási feladatok megvalósításának elősegítése, különösen utógondozás kialakítása.
  • Gyermekotthon, lakásotthon létrejöttének támogatása.
  • A fiatalok számára munkalehetőség felkutatása és munkavállaláshoz szükséges készségek és képességek fejlesztésének segítése.
  • Fiatalok támogatása a szabadidő hasznos eltöltésében programok és rendezvények szervezésével.

Az eddigi évek során azt láttam, hogy Isten megáldotta a GoodSports Alapítvány, és annak középpontjában az alapító, Russell Chun munkáját. Kíváncsian várom, mit tartogat a Lépcsőfok Alapítvány számára…

Reklámok

Lépcsőfok Alapítvány bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: goodsports

Hozzászólások lezárva.