Szentföldi zarándoklat

„Hadd menjek át, és hadd lássam meg azt a jó földet!” – ezekkel a szavakkal könyörgött Mózes, hogy megpillanthassa az Ígéret Földjét, amelyet Isten népének, Izraelnek szánt (5Móz 3:25-27). Az nem adatott meg neki, hogy beléphessen rá, és azon élhessen, de az Úr megmutatta neki egy magas hegy tetejéről mindazt a földet, melyen a zsidó nép hosszú évszázadokon keresztül Isten áldása alatt élhetett. Keresztények millióinak a szívében fogalmazódik meg ugyanez a vágy – szeretnék szemükkel megpillantani, lábukkal bejárni, kezükkel megérinteni azt a földet, amelyen Uruk és Megváltójuk, Jézus Krisztus két évezreddel ezelőtt járt. Erre nyílik most lehetősége mindazoknak, akik szeretnének részt venni egy izraeli körutazáson (szentföldi zarándoklaton), melyet a Holy Land Christian Ecumenical Foundation (Szentföldi Keresztény Ökumenikus Alapítvány) és a Miskolci Keresztény Gyülekezet szervez.

HCEF

HCEF

.A Holy Land Christian Ecumenical Foundation magyarországi képviselője és a Miskolci Keresztény Gyülekezet Izraeli utazást (szentföldi zarándoklatot) szervez, melynek időpontja: 2015. november 20-25. A zarándoklat ideje 6 nap / 5 éjszaka félpanziós ellátással, a helyszínek között buszos utazással, egész napos programokkal.

A szervező

A HCEF egy keresztény, ökumenikus non-profit alapítvány, ami céljául tűzte ki a palesztin keresztény közösség segítését, szorosan együttműködve a világ keresztényeivel. Betlehemben és más városokban levő vendégházaikban a világ minden tájáról fogadnak zarándokokat. A bevételből a vendégház fenntartásán kívül a rendkívül szegény sorba jutott palesztin keresztényeket támogatja, a gyermekeknek oktatást biztosít, a lerombolt házakat újjáépíti, a munkanélkülieknek megpróbál munkát adni. Közös programjainkkal egymást támogatjuk, így valósítjuk meg Jézus parancsát: “Szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket!” További részletek a www.hcef.org oldalon angolul. A HCEF magyarországi tevékenységéről és a szervezett utakról ezen a honlapon lehet további információkat olvasni.

A program 

1. nap, 2015/11/20 – A délelőtti órákban érkezés Tel Avivba a Ben Gurion repülőtérre a Wizz Air járatával. Ezt követően ellátogatunk Tel Aviv Jaffa városrészébe, majd a Földközi-tenger partjára. A szállásra Betlehembe szállít minket a HCEF mikrobusszal, és elfoglaljuk a szállásunkat. A vacsora után Betlehemben töltjük az éjszakát, az este folyamán kötetlen, szabad programra van lehetőség.

2. nap, 2015/11/21 – A korai reggeli után meglátogatjuk a HCEF Betlehem Múzeumot, mely bővebb információt nyújt majd Palesztina római kor előtti kultúrájáról és történetéről. Jeruzsálembe látogatunk, ahol megtekintjük a Zsidó negyedet, a Síratófalat, végigjárjuk a Via Dolorosát (a szenvedés útját) a szűk utcák és bazárok között Jeruzsálem óvárosában egészen a Szent Sír Templomig, ahol megtekintjük Krisztus sírját is. Meglátogatjuk az Olajfák hegyén a Pater Noster és a Dominus Flevit templomokat, valamint a Nemzetek templomát a Gecsemáné kertben, ahol Jézus a kivégzése előtti éjszakán imádkozott. Visszatérünk Betlehembe, hogy meglátogassuk a Születés templomát (Jézus születésének helyét), Szent Jeromos sírját és a Milk Grottót. A betlehemi szállásra térünk vissza vacsorára.

3. nap, 2015/11/22 – Reggeli után meglátogatjuk azt a helyet, ahol a Jordán folyóban a hagyomány szerint Jézus megkeresztelkedett. Ezt követően Jerikóba látogatunk, ahol Zákeus felmászott a szikomor fügefára, hogy lássa Jézust, és ahol a vak Bartimeus is meggyógyult. Meglátogatjuk a Kísértés-kolostort a Megkísértés hegyén, ahol a hagyomány szerint szolgálata kezdete előtt Jézus 40 napon és 40 éjjen át elmélkedett és ellenállt a Sátán kísértésének. Ellátogatunk Qumránba, ahol a Holt-tengeri tekercseket, minden idők legfontosabb bibliai leletét megtalálták, majd lehetőségünk lesz akár megmártózni is a Holt-tengerben. Vacsorára és szállásra ismét Betlehembe térünk vissza.

4. nap, 2015/11/23 – Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, és északra utazunk az ősi Cézárea romjaihoz, majd a Kármel hegyen át Názáretbe utazunk a Galileai-tó partján, ahol számos kolostor és templom található. Meglátogatjuk az Angyali Üdvözlet Bazilikát Názáretben, a Szent József Templomot és Mária kútját. Tovább utazunk a Tábor hegyre, és megnézzük az Átváltozás Templomát. Názáretben bejelentkezünk a szállodába, elfogyasztjuk a vacsorát, és Jézus szülővárosában töltjük az éjszakát.

5. nap, 2015/11/24 – Reggeli után Galileába megyünk a Boldogmondások hegyére, ahol elhangzott Jézus híres Hegyi Beszéde. Meglátogatjuk a Kenyérszaporítás templomát, ahol Jézus a kenyereket és halakat csodás módon megsokszorozva táplálta a sokaságot. Meglátogatjuk a Szent Péter kápolnát és a magdalai zsinagógát, majd Kapernaumba megyünk, megnézzük annak a háznak a romjait, melyet a hagyomány Péter apostol otthonának tart, az Insula Sacrát és a Fehér Zsinagógát. Hajókázunk a Galileai-tavon, ahol Jézus lecsendesítette a vihart. Visszatérünk Názáretbe vacsorára és a szállásra.

6. nap, 2015/11/25 – Reggeli után kijelentkezünk a szállodából. Visszautazunk a Ben Gurion repülőtérre, majd a késő délelőtti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Az út során lelkipásztor vezetésével magyar nyelvű áhítaton, elmélkedésen, istentiszteleten való részvételre is lesz lehetőség. A szállást, buszt és a program minden elemét a Szentföldi Keresztény Ökumenikus Alapítvány bocsájtja rendelkezésünkre, felügyel mindent és szárnyai alá vesz minket.

Részvételi díj

Az utazáson való részvételi díj 173,000 HUF. Az ár az alábbiakat tartalmazza:

  • reptéri transzfer (Tel-Aviv repülőtér – szálloda oda-vissza)
  • félpanziós ellátás, elhelyezés 2 ágyas szobákban (Názáretben: 3 csillagos Keresztény vendégházban, Betlehemben: HCEF INN, vagy azzal egyenértékű keresztény vendégházban)
  • belépőjegyek
  • légkondicionált minibusz az utazás teljes idejére a helyszínek között

Amit az ár nem tartalmaz:

  • ebéd
  • repülőjegy (korai foglalás esetén kb. 20 000 HUF)
  • utasbiztosítás (nem kötelező)

Jelentkezés

Jelentkezni és érdeklődni Lőcsei Zsuzsannánál, az alapítvány magyarországi munkatársánál lehet a +3630/331-1308-as telefonszámon lehet. Remélem, hogy találkozunk az úton!

Reklámok

Szentföldi zarándoklat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: programajánló

Hozzászólások lezárva.