12 igevers vezetőknek

A Zsoltárok könyve azt tanácsolja, hogy éjjel-nappal gondolkodjunk a Biblia szavain (Zsolt 1:2), és memorizáljuk azokat: “Szívemben őrzöm szavaidat, mint rejtett kincseket, nehogy vétkezzem ellened” (Zsolt 119:11, EFO). Komoly haszna van annak, ha elmélkedünk Isten Igéjén, és memorizálunk olyan verseket, melyek a jellemünket formálhatják, és a segítségünkre lehetnek a szolgálatunkban is. Ron Edmondson, az Immanuel Baptist Church lelkipásztora ajánl 12 igeverset, melyen jó a pásztoroknak és egyéb szolgálatok vezetőinek elmélkedni, és hasznos memorizálni őket. Az idézetek az Egyszerű fordításból származnak (BibleLeague International, World Bible Translation Center, 2012).

. . .

. . .

 1. “Úgy bánjatok az emberekkel, ahogyan szeretnétek, hogy bánjanak veletek!” (Lk 6:31).
 2. “Ne az önzés vagy a dicsőségvágy irányítson benneteket! Ellenkezőleg, legyetek alázatosak, és a testvéreiteket részesítsétek előnyben magatokkal szemben!” (Fil 2:3).
 3. “Mindennél jobban őrizd a szívedet, mert abból fakad az élet forrása!” (Péld 4:23).
 4. “Másfelől azonban gondosan válassz ki a nép közül arra alkalmas becsületes férfiakat, akik tisztelik és félik Istent. Olyanokat, akikben az emberek megbíznak, és akiket nem lehet megvesztegetni. Tedd őket vezetőkké 1 000, vagy 100, vagy 50, vagy 10 ember fölött” (2Móz 18:21).
 5. “Dávid pásztorolta is őket tiszta szívvel, és vezette bölcs kézzel” (Zsolt 78:72).
 6. “Aki közületek nagy akar lenni, legyen a többiek szolgája!” (Mt 20:26).
 7. “Ne a saját érdekeiteket tartsátok szem előtt, hanem mindenki a másik javát keresse!” (Fil 2:4).
 8. “Ha »igent« gondoltok, akkor mondjatok igent, ha »nemet« — akkor mondjatok nemet! Amit ezen kívül még hozzátesztek, az már a Gonosztól van” (Mt 5:37).
 9. “Minden gondotokat bízzátok rá, mert ő gondot visel rátok!” (1Pt 5:7).
 10. “Neki ettől fogva egyre feljebb és feljebb kell emelkednie, én pedig egyre kevésbé leszek fontos” (Jn 3:30).
 11. “Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük a munkánkat, akkor majd a maga idején aratni is fogunk!” (Gal 6:9).
 12. “Mindenre van erőm Krisztus által, aki megerősít!” (Fil 4:13).
Reklámok

12 igevers vezetőknek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: gyülekezetvezetés

Hozzászólások lezárva.