7 ígéret a győzteseknek

A Jelenések könyvének második és harmadik fejezete Jézus Krisztus leveleit tartalmazza hét kis-ázsiai gyülekezetnek. Akárhogy is értelmezzük ezt a bibliai könyvet, egy dolog biztos: találunk benne olyan alapelveket, melyek hatással lehetnek egyéni kegyességünkre és a gyülekezeti közösség megélésére is. Ilyenek azok a rövid ígéretek, melyek az egyes levelek végén találhatóak.

Feszület Perkupán a katolikus templom előtt (Fotó: MKGY)

Feszület Perkupán a katolikus templom előtt (Fotó: MKGY)

Minden egyes levél ezzel a gondolattal zárul: “Akinek van füle, hallja és értse meg, amit a Szent Szellem mond a gyülekezeteknek” (EFO). Az ígéreteket tehát a Szentlélek szólja nekünk — már csak ezen a tényen is érdemes elmélkedni a jelenlegi, pünkösdöt megelőző várakozásban. De természetesen érdemes átgondolni a konkrét ígéreteket is.

Íme tehát a hét ígéret, melyeket a Szentlélek szól a gyülekezetnek (az idézetek forrása az Egyszerű fordítás, BibleLeague International, World Bible Translation Center, 2012):

  1. “Aki győz, annak megengedem, hogy egyen az Élet Fájáról, amely Isten Kertjében van.”
  2. “Aki győz, annak nem árt majd a második halál.”
  3. “Aki győz, annak adok az elrejtett mannából, és kap tőlem egy fehér követ, amelyre új név lesz ráírva, amelyet csak az tud, aki kapja.”
  4. “Aki győz, és mindvégig engedelmeskedik parancsaimnak, azt a nemzetek feletti hatalommal ruházom fel. Vasból készült királyi jogarral fog uralkodni rajtuk, és összetöri őket, mint a vas a cserépedényeket. Úgy adom neki a hatalmat, ahogyan én is kaptam Atyámtól, és neki adom a Hajnalcsillagot.”
  5. “Aki győz, az fehér ruhát viselhet, és nem húzom ki a nevét az Élet Könyvéből, hanem kihirdetem Atyám és angyalai előtt, hogy ez a győztes hozzám tartozik!”
  6. “Aki győz, azt mindörökké oszloppá teszem Istenem templomában. Ráírom Istenem nevét, azután ráírom Istenem városa, az Új Jeruzsálem nevét — amely a Mennyből száll le Istenemtől –, és ráírom az én új nevemet is.”
  7. “Aki győz, annak megengedem, hogy velem együtt üljön trónomon, mint ahogy én is győztem, és az Atya maga mellé ültetett a trónjára.”

Ezeket az ígéreteket kaptuk a Szentlélektől. Tudva, hogy ez a cél van előttünk, milyen életet vár tőlünk Isten most?

Reklámok

7 ígéret a győzteseknek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: spiritualitás

Hozzászólások lezárva.