12 inspiráló gondolat az életcélról

A következő 12 idézet Rick Warrennek, a Saddleback Church lelkipásztorának könyvéből származnak (Céltudatos élet). Ebben Rick Warren öt életcélt fogalmaz meg, melyek mentén olyan életet élhetünk, mely Istennek tetsző, és amelyben a legnagyobb megelégedettséget és boldogságot találhatjuk meg. A könyvet, és a benne idézett több száz igeverset érdemes elolvasni, elmélkedni rajta, és törekedni arra, hogy meglássuk, mi lehet Isten egyéni terve az életünkre nézve.

Rick Warren

Rick Warren

12 inspiráló idézet Rick Warrentől az életcélunkra vonatkozóan:

1. Isten szándékait úgy ismerhetjük meg a legjobban, ha engedjük magát a Bibliát szóhoz jutni.

2. …létünk egyedül annak köszönhető, hogy ő azt akarta, létezzünk. Ő hozott létre, és önmaga számára alkotott meg bennünket – amíg ezt nem fogjuk föl, az életünk sem nyer értelmet. Egyedül Istenben fedezhetjük föl eredetünket, identitásunkat, életünk értelmét és célját, értékünket és küldetésünket.

3. Mi teremtettünk Istenért, és nem fordítva; az élet lényege, hogy ő használhasson minket a céljaira, s nem az, hogy mi használjuk őt céljaink elérésére.

4. A Biblia nem más, mint a használati útmutató, amelyből megtudhatjuk, miért élünk, hogyan működik az élet, mit kell elkerülnünk, és mire számíthatunk a jövőben.

5. [Isten] velünk is képes csodát művelni hátralevő életünkben, hiszen egyik jellemzője, hogy tiszta lapot és új esélyt ad az embernek.

6. Valóságos biztonságot csak olyasmiben találhatunk, amit nem vehetnek el tőlünk: az Istennel való kapcsolatban.

7. Semmi sem fontosabb, mint megismerni Isten tervét az életünkkel kapcsolatban, és semmi sem kárpótolhat érte, ha ezt elmulasztjuk – sem siker, sem gazdagság, sem hírnév, sem élvezet.

8. Rövidlátó cél, ha a földi örökség megteremtésére törekszünk; sokkal bölcsebben használjuk ki az időt, ha romolhatatlan örökséget hozunk létre.

9. Amikor igazán felfogjuk, hogy az élet több, mint az itt és most realitása, és valójában az örökkévalóságra készít fel, akkor mindjárt másképp kezdünk el élni. Elkezdünk az örökkévalóság fényében élni, és ez meghatározza, hogyan viszonyulunk kapcsolatainkhoz, feladatainkhoz, körülményeinkhez.

10. A földön eltöltött időnk, erőnk, intelligenciánk, lehetőségeink, kapcsolataink és erőforrásaink mind-mind Istentől kapott ajándékok, amelyeket gondjainkra bízott.

11. Az élet próbatétel és letét egyben: minél többet bíz ránk Isten, annál nagyobb felelősségtudatot vár el tőlünk.

12. Isten megengedi, hogy jelentős mértékű elégedetlenséget éljünk át — legyenek vágyaink, amelyek a földön soha nem teljesednek be –, nehogy túlságosan ragaszkodni kezdjünk ehhez a világhoz.

Reklámok

12 inspiráló gondolat az életcélról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: idézetek, spiritualitás

Hozzászólások lezárva.