Ami Istennek fontos (Jer 12-13. fej.)

1. Istennek fontos, hogy az övé legyen a szívünk: “Te ismersz engem, URam! Látod, mert megvizsgáltad, hogy tied a szívem” (Jer 12:3). Isten arra vágyik, hogy osztatlan szívvel éljünk előtte, és ne két úrnak szolgáljunk. Naponta meg kell vizsgálnunk magunkat, hogy nem tért-e el Istentől a szívünk, és nem mi foglaltuk-e újra el a trónt életünkben.

2. Istennek fontos, hogy engedelmeskedjünk neki: “De amelyik nem hallgat rám, azt a népet gyökerestül kitépem és elpusztítom” (Jer 12:17). Isten elsődleges szeretetnyelve az engedelmesség. Abból látja meg, hogy szeretjük őt, és osztatlan szívvel szolgáljuk, ha engedelmeskedünk neki. Mit sem ér az olyan vallásosság, amely csak a vasárnapokra korlátozódik. Ha vasárnap éneklünk neki, a hét többi napján pedig nem gondolunk rá, nem engedelmeskedünk neki, akkor valójában nem is ismerjük őt.

3. Istennek fontos, hogy dicsőítsük őt: “Dicsőítsétek Isteneteket, az URat” (Jer 13:16). Az igazi imádat és dicsőítés nem az éneklést jelenti. Jézus azzal dicsőítette meg az Atyát, hogy engedelmeskedett neki még akkor is, amikor ez az életébe került. Akkor tudjuk mi is valóban dicsőíteni Istent, ha — az előző ponttal összhangban — engedelmeskedünk neki. A dicsőítés azt jelenti, hogy örömünket leljük Istenben, és a legnagyobb gyönyörűségünk az, hogy ismerhetjük őt.

Reklámok

Ami Istennek fontos (Jer 12-13. fej.) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: spiritualitás

Hozzászólások lezárva.