9 különbség a hívők és a tanítványok között

Az egyszerűen csak vallásos hívők és a tanítványok között különbség van. Jézus követőket toborzott magának, nem pedig rajongókat, akikben olykor-olykor lángra lobban a lelkesedés iránta. A következő szempontok segíthetnek felmérni, hányadán is állunk mi magunk Jézussal, eleget téve Pál apostol buzdításának: “Önmagatokat tegyétek próbára, hogy igazán hisztek-e?! Önmagatokat vizsgáljátok meg! Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van? Ha nem, akkor még kipróbálatlanok vagytok” (2Kor 13:5).

Kép: Bob Jagendorf, flickr.com

Kép: Bob Jagendorf, flickr.com

1. A vallásos hívők hisznek Jézusban. Ezzel szemben a tanítványok engedelmeskednek a parancsolatainak.

2. A vallásos hívők ünnepnapokon és néhány más vasárnapon járnak templomba/gyülekezetbe. A tanítványok pedig felismerték, hogy ők maguk a gyülekezet, és valódi közösséget élnek meg egymással.

3. A vallásos hívők ritkán olvassák a Bibliát, sokan csak akkor, ha valami nagy bajban vannak — vagy még akkor sem. A tanítványok számára a Szentírás mindennapi táplálék, és a Jézussal való bensőséges beszélgetés eszköze.

4. A vallásos hívők csak betanult imádságokat ismételgetnek. A tanítványok viszont szívüket tárják fel Jézus előtt.

5. A vallásos hívők hajlamosak lehetnek arra, hogy kicsavarják az Igét, hogy az igazodjon az életmódjukhoz. A tanítványok minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy életüket összhangba hozzák a Bibliával.

6. A vallásos hívők nem szívesen hoznak áldozatot. A tanítványok készek mindent feláldozni Jézusért.

7. A vallásos hívők alkalmazkodnak a világhoz. A tanítványok minden nyomás és kísértés ellenére kitartanak Jézus mellett.

8. A vallásos hívők nem tesznek bizonyságot a hitükről. Személyes, Jézussal való kapcsolat nélkül nincs releváns mondanivalójuk. A tanítványoknak azonban annyi Jézussal kapcsolatos megtapasztalásuk van, hogy hiteles tanúiként tudnak felszólalni.

9. A vallásos hívőknek lexikális ismeretük van Jézusról. A tanítványok azonban személyes kapcsolatban vannak vele.

Reklámok

9 különbség a hívők és a tanítványok között bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

26/10/2016 · 08:33

Hozzászólások lezárva.