Bibliaolvasás nyilvánosan

A moly.hu oldalon könyvbarátok osztják meg egymással az olvasással kapcsolatos élményeiket. Ennek egyik része, hogy közzéteszik azt, hogy nyilvánosan milyen könyvet olvasó embereket láttak. És természetesen rendszeresen találkoznak olyanokkal is, akik a Bibliát olvassák. Ezekből az észlelésekből válogattam ki néhányat. Azért osztom meg őket, hogy lássuk, egy-egy alkalommal, amit a Szentírás olvasásával töltünk a buszon, a parkban egy padon vagy a munkahelyi szünetünkben, bizonyság lehetünk mások előtt, akik látnak minket. Miközben a rövid beszámolókat olvassuk, emlékezzünk Jézus szavaira: “Ti vagytok a föld sója. De ha a só ízetlenné válik, mivel sózzák meg? Semmire sem jó többé, mint hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem lehet elrejteni a hegyre épült várost. Lámpát sem azért gyújtanak, hogy aztán a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek, aki a házban van. Úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket és dicsőítsék Atyátokat, aki a mennyekben van” (Mt 5:13-16, KNB).

“2018.11.10-én szombaton olvasta Miskolcon, a Vodafone Makropolisz épületének ötödik emeletén, a pihenő átjáró részen, az egyik kanapén ülve, egy huszonéves nő. Arany színű tablettartót nézett, mellé ültem és megkérdeztem, hogy olvas-e és mikor igent mondott azt is, hogy mit. Egész jó munkahelyi beszélgetés keredett belőle. Aztán mennie kellett, letelt a szünete.”

“A múlt heti tokaji zenekari tábor egyik próbaszünetében figyeltem fel egy könyvre a koncertmesternél, aki szintén folyton könyvekkel járkál és mindig olvas. Félrevonulva olvasott. Kicsit közelebb mentem hozzá, és már messziről felismertem, mit olvas. Tudja rólam, hogy ‘vadászok’ a könyveket olvasókra, rögtön fel akarta mutatni a borítót, de szóltam, hogy nem kell, ezt a könyvet messziről is megismerem.”

“Ma munka után egy kedves barátnőmmel találkoztam. A Premier Kultcaféban ültünk le egy kávé és egy jó beszélgetés apropóján. A tőlünk balra lévő asztalnál három csinos, energikus fiatal lány ült, akik elmélyülten beszélgettek. Az asztalon voltak fénymásolt szövegkivonatok és az egyikük mellett egy vaskos, textil védőborítós könyv, amiről később, a felirat tanúsága szerint kiderült, hogy nem más, mint a Biblia.”

“2013/09/09, Miskolc, Erzsébet-tér: padon ülve olvasta egy külsejét tekintve hajléktalannak kinéző fickó, és közben magyarázott belőle egy sorstársának. Nekem szívmelengető látvány volt.”

“Ma reggel a Keletiből 7.03-kor induló egri gyorson olvasta egy nő. Egy kosár volt mellette, megtöltve mindenféle jóval: bor, sütemény, torta a kosár tetején. És a Biblia előtt még a Mai ige című műből is olvasott.”

 

Reklámok

Bibliaolvasás nyilvánosan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: életképek

Hozzászólások lezárva.