Halld meg Isten hangját!

Láttál már olyan videót, amiben hallássérült gyerekek először hallják meg édesanyjuk hangját? Igazán szívmelengető, ahogyan mosolyra derül az arcuk, és egy olyan dimenzió tárul fel előttük, mely eddig ismeretlen volt számukra. Ehhez hasonlóan minden keresztény embernek lételeme, hogy hallja Isten hangját, kommunikáljon és kapcsolatban legyen Vele.

Arra, hogy Isten hangját meghalljuk, vezetését megértsük, jelenlétét tudatosítsuk magunkban, nincsenek gyors receptek. Van azonban néhány tipp, mely segíthet a mindennapokban jobban ráhangolódni a Szentlélekre és az ég felé emelt tekintettel élni.

1. Csendesedj el! 

A Biblia ezt írja: “Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld” (Zsolt 46:11, RÚF). Egy másik fordítás ugyanezt így adja vissza: “Álljatok meg és lássátok, hogy én vagyok az Isten” (KNB). Ahhoz, hogy Istenre rá tudjunk hangolódni, fontos, hogy lehalkítsuk a minket körülvevő zajokat. Nem véletlen, hogy Jézus is a belső szobáról beszélt az imádság során (Mt 6:6). Próbáld kizárni a zavaró tényezőket. Iktass be olyan csendes időket, amikor elérhetővé teszed magad Isten számára, hogy ha akar, megszólíthasson. Tedd le, némítsd le a telefont, kapcsold ki a számítógépet. Légy csendben, és figyelj!

2. Olvasd a Szentírást! 

Az elsődleges kommunikációs csatorna, melyen keresztül Isten szól, a Biblia. “Minden Istentől sugalmazott írás hasznos a tanításra, az intésre, a feddésre, az igazságosság oktatására, hogy Isten embere tökéletes és minden jótettre kész legyen” (2Tim 3:16-17, KNB). Senki nem mondhatja jogosan, hogy Isten nem szó hozzá, ha zárva van és a polcon porosodik a Bibliája. Amikor a Szentírást olvassuk, közvetlenül Isten szavait hallgatjuk, melyek változást hoznak az életünkbe. Egyre ismerősebbé válik ez a hang, és a hétköznapokban is egyre könnyebben felismerjük majd.

3. Engedelmeskedj!

Isten szól hozzánk, a mi feladatunk pedig az, hogy megfogadjuk a szavát és engedelmeskedjünk. Ha egy kérdésben közölte az akaratát, de nem engedelmeskedünk annak, akkor ne számítsunk arra, hogy valamilyen újabb kinyilatkoztatást fog adni. Ha azonban szól, és mi befogadó szívvel hallgatjuk, majd megcselekedjük üzenetét, akkor ajtót nyitunk Isten felénk áradó üzenete számára.

E fenti három pont — amint említettük — nem egy gyors recept. Inkább irányokat akarnak adni, melyek mentén az életünket berendezhetjük, hogy folyamatosan kapcsolatban legyünk Istennel. A folyamatos kapcsolatnak pedig része az, hogy a Szentlélek megszólít minket, és vezetést ad nekünk életünk különböző területein.

Halld meg Isten hangját! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: evangéliumi, spiritualitás

Hozzászólások lezárva.