Pünkösdi könyvajánló

Újra előttünk áll a Pünkösd ünnepe. Sokan vannak a világon, akiknek fogalmuk sincs arról, mit is ünneplünk ezen a napon. Ők csak a pirosbetűs ünnepet és a hétfői munkaszünetet látják a naptárban. De a keresztények között is vannak olyanok, akik számára a Pünkösd csupán egyháztörténeti jelentőségű esemény. Isten azonban azt szeretné, hogy mindannyiunknak legyen személyes pünkösdi élményünk, melyben életünket megújítja a Szentlélekkel való találkozás. Mert több az élet, mint amit Isten Lelke nélkül kihozhatunk belőle. Egy ilyen személyes pünkösdi élményhez nyújthatnak segítséget az alábbi könyvek, melyek bevezetnek a Szentlélek munkájának megtapasztalásába.

 1. Chuck Smith: Élő víz — A Szentlélek ereje életünkben (Golgota Keresztény Gyülekezet, Budapest, 2005).
 2. Reinhard Bonnke: Belobbanunk vagy tűzállók leszünk? (Patmos Records, Budapest, 2018).
 3. Jim Cymbala: Friss szél, friss tűz — Ez történik, amikor Isten Szelleme elárasztja népe szívét (Országos Ifjúsági Misszió, Budapest, 2017).
 4. Katherine Ruonala: Élet a Szent Szellemmel — Bensőséges kapcsolatban Isten Szellemével (Immanuel Szószóró, Szombathely, 2018).
 5. Derek Prince: A Szellem ajándékai — Hogyan működjünk együtt Isten természetfölötti erejével? (Új Spirit Könyvek, Budapest, 2008).
 6. Marilyn Hickey: Szent Szellem a Te Segítőd — Hogyan élhetjük meg teljesen a Szent Szellem szerepét az életünkben? (Amana 7 Kiadó, Budapest, 2005).
 7. William L. De Artega: A Szellemet meg ne oltsátok! (Patmos Records, Budapest, 2017).
 8. Damian Stayne: Újítsd meg csodáidat! — Lelki ajándékok napjainkban (Marana Tha, Budapest, 2018).
 9. Patti Gallagher Mansfield: Az új pünkösd kezdete — A Karizmtikus Megújulás kibontakozása a Katolikus Egyházban (Marana Tha, Budapest, 1995).
 10. A Szentlélek-keresztség (A Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzetközi Szolgálatának Teológiai Bizottsága, A Missio Alapítvány Kiadója, Nagyvárad, 2017).
 11. Philippe Madre: Törekedjetek a karizmákra! (Nyolc Boldogság Katolikus Közösség, Homokkomárom, 2002).
 12. P. Ernst Sievers, W.V.: Élet a Lélekben szeminárium — Lelkigyakorlatos munkafüzet (Marana Tha, Budapest, 2015).

 

Pünkösdi könyvajánló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kategória: könyvajánló

Hozzászólások lezárva.